| Ale5184 a întrebat:

Pentru cei care au donat sange. Nu imi cunosc exact grupa de sange. Analizele pentru stabilirea grupei sangvine, rh hiv si altele se fac pe loc, inainte de a dona sau rezultatele se primesc ulterior? Daca se primesc ulterior va rog sa-mi spuneti cat ar dura. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AncuxD a răspuns:

Daca donezi pentru prima data, o sa primesti un Carnet de donator, unde te programează pentru viitoarele donări si acolo iti scrie grupa si Rh-ul. Carnetul il primesti imediat dupa ce ai donat, deci da, analizele de genul asta le fac pe loc.
O sa vezi ca la donare, inainte sa te conecteze la punga in care se aduna sangele pentru donat, o sa ia sange separat, pentru analize sa vada daca exista vreo problema si nu poti dona. Ulterior, daca exista probleme, te vor contacta. Pe mine m-au contactat telefonic, dar stiu persoane carora le-au trimis acasa ceva scrisoare.
Sper sa te ajute raspunsul meu si cat mai multe donări!?

3 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

In cazul donarii, buletinul de analize medicale (ce include si grupa sangvina) ti se da dupa 72 de ore de la donare.

| alina2k18 a răspuns:

Da, pe loc iti face grupa, RH, glicemia - te inteapa in deget. Celelalte se fac dupa donare, daca sangele este bun merge mai departe, daca ai vreun virus esti informat printr-o scrisoare acasa si punga de sange este distrusa. Rezultatele testelor aferente donarii se primesc doar la cerere.

| Goddessss a răspuns:

Salut!
Eu mi-am aflat grupa de sange după ce mi am făcut analizele anuale, nu la donare.
(eu am dorit asta)
Am grupa A negativ laughing)
Referitor la intrebarea ta, ambele variante sunt posibile, desi prima varianta e mai acceptabila. Nu știu sa iti spun exact...