Ceai negru / matcha / un complex de vitamina B / ashwagandha / magneziu, fier sau 5 minute de mișcare, găsești pe YT.
Lipsa de fier e foarte comună, mai ales la femei, eu am des câte o cădere din asta și mereu se manifestă prin oboseală accentuată. 2-3 săptămâni de tratament și sunt ca nouă
Cafeaua are elementul activ: COFEINA.
Efect asemanator are si TEARINA, care se gaseste in unele ceaiuri (ceai negru, ceai verde etc.).
Cofeina (sintetica) se gaseste si la farmacii.
Bauturile "energizante" contin si ele cofeina sintetica.
Inlocuitoarele de cafea insa sunt facute din alte plante (de exemplu: cicoare, orz), care insa nu contin nici un component energizant (cofeina), au doar gust asemanator (fara nici un "efect" de trezire).
Daca vrei sa te trezesti, pune ceasul desteptator /telefonul la distanta de cel putin 2m de la pat!
Langa pat (unde-ti pui picioarele) pune si un lighean cu apa, in care sa calici (daca nu te-ai trezit inca)!
Eu cred ca treaba cu, cafeaua și energia e o prostie.Si eu consumam cafea înainte dar nu îmi dadea nici o energie.Ma simțeam la fel și exact asa era și cu energizantele.Adica pe degeaba.
Cafea sau chestii ce conțin cofeina am refuzat sa mai beau cu un pic înainte de a afla ca am probleme cu inima,(deci a picat tocmai bine )pentru ca nu ma ajutau cu nimic și îmi creau și problem la stomac.
Asa ca, ma energizez prin nevoie.Adica e nevoie sa ma trezesc sa fac x și y treaba, iar o data ce ma apuc, cu chef sau fără, ma descurc și mai trece o zi.
Daca iti trebuie energizante si cafele dimineata, in mod clar ai vreo problema, consulta un medic
Anonim820 întreabă: