Vezi tu.numic nu este perfect pe lumea aceasta si se stie ca un vaccin cateodata face si rau, sunt efecte secundare deci fiecare ar trebui sa stie ca lasandu-se vaccinat se expune automat lor!
Eu m-am vaccinat si n-am avut nicio reactie, decat o usoara durere in locul unde a fost infipt acul. S-a vaccinat si mama si nici ea n-a avut nimc. E o vanatoare de vrajitoare, virusul exista. Eu am mare incredere in cercetatorii de la Institutul Cantacuzino. Sunt printre cei mai buni din lume in domeniul imunologiei. Vezi si vaccinul Cantastim care a rezolvat multa lume de la noi si din strainatate. Poate vor sa-l darame si pe acesta, cum au daramat atatea in tara asta. Parca nimic nu mai este bun din ce facem noi romanii, numai lucrurile facute de altii sunt bune. De-aia fac ei lucruri bune cu mana de lucru din Romania. Fiti cuminti si nu va mai speriati de toate barfele. Pa!
Era absolut normal ca la la doua milioane de doze sa fi existat o reactie adversa grava. Totusi, dac nu se vaccinau, dintre acesti doua milioane de oameni ar fi fost deja minim 6 morti de gripa. Asadar, raportul risc beneficiu e net in favoarea vaccinarii.
@liviu00: cu tot respectul pentru Ministerul Sanatatii, nu am incredere in nici o autoritate nationala. Daca chiar nu ar avea nimic de ascuns, de ce de exemplu nu are acces familia lui Toni Tecuceanu la dosarul medical al actorului?
Fratele lui Toni Tecuceanu, actorul de la Cronica Carcotasilor decedat recent, sustine ca a solicitat Institutului Matei Bals o copie a dosarului medical al acestuia, insa a fost refuzat. In raspunsul oficial al spitalului, semnat de Prof. Adrian Streinu Cercel, sunt invocate prevederile Legii nr. 46 din 2003, referitoare la drepturile pacientilor. Legea nu este insa clara cu privire la caracterul confidential al informatiilor, in cazul in care pacientul a incetat din viata, iar datele medicale ale acestuia sunt solicitate de familie.
Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. Vasile Astarastoae, sustine cauza familiei, aratand ca, din punct de vedere legal, dupa decesul unui pacient, toate drepturile, se transmit succesorilor acestuia. Prevederea se aplica, sustine Astarastoae si in cazul dosarului medical. Presedintele CMR spune ca rudele care nu au primit actele solicitate pot da in judecata institutul sau pot face o reclamatie la Directia de Sanatate Publica sau la Ministerul Sanatatii.
(http://www.ghidcabinet.ro/......arastoae/)
Fratele actorului Toni Tecuceanu, răpus, săptămâna trecută, de gripa porcină, nu este tocmai sigur că aceasta este cauza reală a decesului.
Într-o mărturie postată pe blogul colegei lui Toni, "bebeluşa" Oana, Paul Tecuceanu vorbeşte pe larg atât despre boala fratelui său, de la debutul ei şi până în ultima clipă, când medicii au anunţat că "a murit de gripă porcină".
"Fratele meu a fost internat la spital în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2009 în stare gravă. Plămânii i-au fost afectaţi aproape în totalitate. Doar vârfurile plămânilor mai erau sănătoase. Medicii au spus încă de atunci că şansele de supravieţuire sunt mici, iar, după simptome, erau convinşi că este vorba de gripă porcină. I s-au făcut două teste, iar rezultatele au fost negative. Abia dupaă ce i s-a luat a treia oară secreţie, rezultatul a fost pozitiv. Iniţial, medicii mi-au spus că Toni avea virusul A/H1N1 în organism de opt zile. Apoi, profesorul Adrian Streinu-Cercel a anunţat că acest virus se instalase în organismul fratelui meu de trei zile. Mai mult, uneia dintre bebeluşele de la Cronica Carcotaşilor i s-a spus: "Toni Tecuceanu nu are gripă porcină". Ciudat, nu? Asta nu e tot! Răcit fiind, Toni a petrecut foarte mult timp alături de carcotaşi. Bebeluşa Oana chiar s-a hrănit din mâncarea lui. Au mâncat unul după altul. Au respirat acelaşi aer în maşină timp de 8 ore. Totuşi, niciunul dintre ei nu s-a îmbolnăvit, deşi medicii au anunţat că în lume este pandemie şi că gripa porcină se ia repede", spune Paul Tecuceanu.
În cadrul aceleiaşi mărturii, fratele lui Toni aminteşte şi despre un interviu de trei ore pe care actorul l-a acordat unui jurnalist, cu câteva zile înainte de a fi internat. Bărbatul nu îşi explică de ce, în condiţiile în care se ştie că perioada de incubaţie a virusului, până la apariţia primelor manifestări, timp în care persoana infectată este contagioasă, nici unul dintre cei cu care Toni a intrat în contact nu s-a îmbolnăvit, la rândul său, de gripă porcină.
Nedumeririle lui Paul Tecuceanu continuă. El vorbeşte, de asemenea, despre informaţiile controversate pe care le-a primit din partea personalului medical de la Institutul "Matei Balş", în perioada în care Toni a fost spitalizat, şi aminteşte, de câteva ori, numele secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel.
"Probabil, nu voi primi niciodată răspunsuri la aceste nedumeriri, însă nu vreau ca moartea fratelui meu să fie folosită în scopuri murdare", încheie Paul Tecuceanu.
În aceeaşi notă, colega de platou a lui Toni, "bebeluşa" Oana, spune că întreaga echipă de la "Cronica Cârcotaşilor" îşi doreşte ca moartea colegului lor "să nu fie folosită într-o campanie pentru a speria populaţia şi pentru a crea panică".
(http://www.evz.ro/......cinaquot/)
funnygirl întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
dobrin1019 întreabă: