| Laariss a întrebat:

Pentru controlul ginecologic este recomandat sa ti incepi viiata sexuala?
Daca nu ti.ai inceput.o cum va fi tot consultul?



Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| kornelus a răspuns:

Salutare Larisa!
Pentru controlul ginecologic nu conteaza daca ti-ai inceput viata sexuala.
Controlul ginecologic se poate face oricum.
Sper ca ti-am fost de folos!
O seara faina!
Numai bine!

| Lavii007 a răspuns:

Daca nu ti-ai inceput viata sexuala se fac doar ecografii

| Adry05 a răspuns:

Buna!
Poti sa mergi si daca ti-ai inceput viata sexuala si daca nu. Depinde de problema ta. Ori iti analizeaza in exterior daca e vorba de o infectie sau iti introduce un aparat daca trebuie sa se uite la ovare.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Să-nţeleg că tu cauţi un "motiv" să-ţi începi viaţa sexuală? =))


În cazul în care eşti virgină, NU te examinează fizic/vaginal, ci, eventual, doar îţi palpează abdomenul ( zona pelvină/ovarele ).
Şi, dacă este necesar ( în funcţie de problema pe care o ai ) îţi va face o ecografie ovariană/pelvină...

În principiu, ginecologul ar TREBUI să te întrebe dacă eşti virgină ( sau nu ).
Totuşi, dacă nu te întreabă, atunci îi SPUI tu - dacă este cazul :)

Vezi alte detalii la linkul :
http://www.cdt-babes.ro/articole/examen-ginecologic.php

http://smartlady.ro/? option=com_content&view=article&id=146:cum-decurge-un-examen-ginecologic-corect&catid=29:sanatatea-femeii&Itemid=20

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Toate cele bune!

| corbulalbrosu a răspuns:


Controlul ginecologic se poate face la orice varsta si nueste conditionat de inceperea vietii sexuale. In general o examinare completa nu va consta doar in examenul zonei pelviene si examinarea sanilor, in general are si o parte introductiva in care medicul isi schiteaza o imagine de ansamblu si un istoric medical. Adica va dori sa afle cateva lucruri care sa-l orienteze asupra cazului: varsta la care ti-a venit prima oara menstruatia, care este data ultimei menstruatii, daca ciclurile tale menstruale sunt regulate sau nu si cat dureaza in medie, daca au existat vreodata mici sangerari si intre perioadele menstruale, daca ti-ai inceput viata sexuala si in cazul ca da, ce metode contraceptive ai folosit, daca resimti dureri in timpul contactului sexual sau simptome gen mancarime, roseata sau secretie vaginala, daca exista alte probleme de sanatate, daca fumezi, bei sau iti administrezi medicamente. Este important sa raspunzi cu maxima sinceritate la aceste intrebari. Daca la consultatie te insoteste insoteste fie mama, fie o prietena si nu doresti sa vorbeasca in prezenta lor, ele pot fi rugate sa astepte afara. Doar daca este obligatoriu necesara examinarea aparatului tau reproducator, vei fi dezbracata de la mijloc in jos, sau complet si vei imbraca un halat, te vei aseza pe masa ginecologica pe spate, cu fata in sus, cu fundul cat mai aproape de marginea mesei si cu picioarele sprijinite in suporturile metalice speciale, laterale. Este foarte important sa fii relaxata. Initial, doctorul va inspecta zona genitala externa – va urmari daca exista vreo iritatie, secretie, negi genitali, chisturi sau alte probleme. Nu este deloc dureros, doar ca s-ar putea sa simti un disconfort la introducerea valvelor vaginale – instrumente sterile din metal sau plastic cu care se despart peretii vaginului pentru ca medicul sa poata examina peretii vaginali si colul uterin doar in cazul in care nu mai esti virgina. Dupa incheierea consultatiei, medicul iti va comunica rezultatele investigatiei si, in eventualitatea prescrierii unui tratament, va explica de ce a ales respectivul tip de tratament si ce urmareste prin acesta. De asemenea, el este obligat sa-ti precizeze daca exista efecte secundare sau reactii adverse ale medicamentelor prescrise. Va trece usor.Controlul ginecologic se face la o saptamana dupa incetarea menstruatiei. Nu se fac spalaturi intravaginale si nu se intretine contact sexual cu 24 ore inainte. Multa sanatate

Întrebări similare