| giada05 a întrebat:

Pentru doamnele care iubesc copiii:ce ati alege, avortul sau copilul, avand in vedere ca doctorul va informeaza ca exista riscuri foarte mari ca fatul sa fie cu malformatie, din cauza la medicamentele care le-ati luat in timpul sarcinei(recomandate de medicul ginecolog fara sa stie ca sunteti gravida), voi ce ati fi ales? eu am ales cu tuoate riscurile copilul, dar din pacate tot s-a ajuns la un avort spontan crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| annie_9752 a răspuns:

Ascultati-ma, va rog! Avortul este un PACAT; un pacat imens! Am o ruda careia i s-a spus, cand era insarcinata, ca al sau copil are riscuri uriase de a suferi de un anume sindrom(nu imi amintesc exact care)si careia i s-a recomandat sa avorteze.Totusi nu a facut asta si a nascut o fetita sanatoasa(care mie mi-e verisoara), de aproape 4 ani, extrem de frumoasa(blonduta, cu parul ondulat si ochii albastri). Nu faceti avort! Dumnezeu spune ca orice tip de crima este un pacat.Cum ati putea trai linistita stiind ca ati acceptat practic sa va fie omorat copilul? Inainte, avortul se pedepsea cu inchisoarea! Fie el cat de bolnav, este copilul dvs., un suflet care, indiferent de starea de sanatate, are dreptul la viata, drept pe care dvs. nu puteti sa i-l refuzati!
Multa sanatate si mult succes! Sper din suflet sa luati in calcul ceea ce am spus! Sa aveti un copil sanatos!

O zi buna!

9 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Cand iei in primele luni de sarcina ( cand are loc organogeneza, adica se formeaza organele copilului) un medicament teratogen, nu cred ca as alege sa aduc pe lume un copil malformat care s-ar chinui toata viata.

| zorialbi a răspuns:

Imi pare rau ca ati pierdut copilasul. Cred ca e foarte greu. Dar va felicit pentru curajul dvs de a-l pastra in ciuda a ce v-au recomandat medicii. Sper ca Dumnezeu va va da alt copilas care sa se nasca sanatos si sa treceti peste tristetea pe care o simtiti acum. Mi se pare ca exista si niste rugaciuni care se citesc in astfel de cazuri (avort spontan), pentru sufletul copilului. Dar nu mai stiu exact care, daca puteti vorbiti cu un preot. Numai bine!

| zorialbi a răspuns:

Pentru cele care ati spus ca ati alege avortul (Abh si lolita) v-as pune o intrebare: daca un copil din cei nascuti pe care ii aveti sau ii veti avea va suferi un accident grav Doamne fereste nu l-ati ingriji si l-ati iubi in continuare la fel de mult? Doar nu l-ati omori. Atunci de ce sa omorati un copil (propriul copil) care nici macar nu se poate apara? Tot al vostru este. Doar fiindca nu l-ati tinut in brate nu inseamna ca nu are viata si ca nu exista. Nu spun toate astea ca sa judec pe nimeni. Vreau doar sa va fac sa va ganditi putin la aspectul acesta. S-a mai spus ca a aduce pe lume un astfel de copil inseamna a fi egoist. Dar atunci a-l omori cum este? Nu inseamna sa fii ucigas? Plus ca este si mai grav pentru ca acel copil nu este botezat.

lolita
| lolita a răspuns:

As alege avortul, si te inteleg ca ti-a fost greu deoarece si eu am trecut prin asta. este cea mai grea decizie pe care am luat-o in viata mea, si m-am uarat pentru asta dar cel mai bine este sa te ganesti la copil, sa te gandesti ca el va suferi toata viata daca are o malformatie, tu ca parinte il vei iubi nespus de mult dar el este cel care va suferi cel mai mult.
tu nu-ti fa griji vei putea avea alti copii.

| annie_9752 a răspuns:

Ma scuzati, nu am citit intrebarea cu atentie! Va felicit pentru ca, in ciuda riscurilor, ati ales sa pastrati copilul, dar imi pare rau ca, intr-un final, l-ati pierdut.

Va rog din suflet sa ma iertati ca nu am citit bine! O zi buna!

| Me,myself & I a răspuns:

Eu sincer as alege avortul, nu ca nu-mi doresc un copil, mi-l doresc foarte mult si abia astept sa-mi tin bebelusul in brate, dar in cazul in care ar avea grave probleme nu as vrea sa-l chinuiesc si sa ma topesc de mila lui, pentru ca daca mi-as vedea copilul suferind mi s-ar pune pe inima, poate daca as sta bine din punct de vedere financiar si as avea posibilitati sa-l ajut sa se refaca ar fi alta situatie.Imi pare rau de pierderea avuta! dar Dumnezeu o sa-ti de putere sa treci peste toate necazurile

| giada05 explică:

Va multumesc pentru raspunsuri, si eu la rece tot asa as fi gandit! de ce sa iei viata din cauza la niste presupuneri? daca era sa fie bine? dar parintii care au sarcina normala si gand nasc au copilul cu probleme, ce fac il uicid? dar daca in timp copilul poate sa aiba un accident si ramane cu handicap ce faci? eu cred ca numai D_zeu este in masura sa iti iei viata, iar tu trebuie sa ti-o traiesti asa cum ti -se da...sad

| giada05 explică:

Aaaa, si egoism din partea mea nu a fost, sa fii nebun ca tu sa-ti doresti un copil cu probleme, da frica de D_zeu am avut si inca foarte mare, de aceea am crezut cum o vrea cel de sussad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi doresc foarte mult un copil, dar daca testele arata CLAR (nu doar presupuneri!) ca bebelusul are malformatii sau probleme, cred ca as alege avortul.si nu din cauza ca as suferi eu, ci mai mult pentru copil.nu as vrea sa sufere sau sa se chinuie o viata intreaga, si sa imi spuna ca "mai bine nu ma faceai". imi pare rau ca ai pierdut bebelusul! fii tare si gandeste-te ca asta este voia lui Dumnezeu, sa nu lase un suflet sa se chinuie o viata intreaga!
inca o treaba care nu o inteleg:medicii astia, ginecologi, inainte de a da tratamente, nu intreaba de o eventuala sarcina sau sa faca un control? doar ei stiu cel mai bine riscurile medicamentelor in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, cand bebelusul abia se formeaza.