Bytzu_te_pwp_in_bot, pe blog scrie exact asa: Singura rugaminte este sa postati pe site intrebarile formulate astfel: "Pentru Alexandru Vlase: Ma doare in gat, care ar putea fi cauza? ", fiindca asa ne va fi mai usor sa identificam aceste intrebari si sa i le trimitem pe toate.
Aero, TPU este pentru toti oamenii care au nevoie de ajutor. Aici a existat oportunitatea de a pune intrebari unui reputat ORL_ist si am profitat pentru a obtine o a alta opinie legat de o problema cu care am fost la multi medici.
Mamasita, nu am rezolvat-o. Am luat o vreme Baraka, ceea ce mi-a mai crescut imunitatea si cam atat.
Sper sa fii sanatoasa mereu ca taree tare avem nevoie de sfaturile tale mereu utile!
Eu vă doresc (fiindcă totuşi aveţi o vârstă mai mare ca a mea) să vă însănătoşiţi fiindcă fără d-voastră pe TPU nu mai este nimic.Consultaţi un doctor şi sigur, vă va da un tratament sau poate operaţie, menţionaţi că sunteţi alergică la penicilină. Dar îmi amintesc că aţi spus că parcă sunteţi doctor?! Oricum. îmi doresc să vă faceţi bine foarte rapid!
Alecsa.
Deși nu sunt profesorul Vlase, am să încerc să îmi dau și eu cu părerea.
Un profesor de-al meu mi-a spus că episoadele recurente de amigdalită pultacee pot fi cauzate de un focar infecțios care se află undeva înt-o criptă amigdaliană, foarte dificil de găsit în stare de sănătate aparentă pentru că un exudat faringian poate aborda doar suprafața amigdalelor. poate fi o specie de Streptococ drog-rezistent, mai ales pentru că medicii au obiceiul de a lua tot ce este mai bun de prin spitale
În cazul dumneavoastră ar fi poate util de văzut dacă nu există și un alt cofactor, o deviație de sept, polipi, o sinuzită cronică, ceva ce a fost neglijat până acum și care ar putea predispune la apariția acestor episoade recurente.
Cred că aveți indicație chirurgicală și că ar trebuie efectuată o amigdalectomie "la rece", pentru a preveni eventualele complicații.
Alergia la penicilină este importantă deoarece îngustează opțiunile terapeutice și predispune la apariția altor alegii la antibiotice înrudite.
Mare atenție în caz de sarcină, portajul de Streptococ Beta hemolitic este factor de risc pentru ruptura prematura de membrane.
Eu va recomand sa va faceti bine ca avem nevoie de Dm-vastra printre noi
Succes!
Insanatosire... nu imi vine cuvantul in minte acum, sa va faceti bine cat mai repede, dar nu aici se pun intrebarile pentru alexandru vlase.
Nu inteleg.
Brigaela esti medic.Chiar nu te pricepi?
PE ce specialitate esti?
Ai o gramada de medici in spitalul in care lucrezi(am inteles ca practici in sp.).TPU nu e chiar cea mai potrivita solutie pentru problema. ta.TPU e mai pentru oamenii de rand, pentru cei ce vor reclama si etc.
Problema asta o am si eu. Am fost la mai multi medici, unii dintre ei imi recomanda sa ma operez, altii sunt de parere ca acest lucru mai rau ar agrava racelile astea dese. Cum ati rezolvat situatia?
V-ati scos amigdalele... am trecut si eu prin asta nu a fost nevoie sa mi le scot dar eu nu sunt alergic la penicilina...
Dacă ai amigdalită pultacee, trebuie să te internezi.
Îţi trebuie tratament, dacă vrei să fi bine, internează-te cât mai repede. O inflamaţie trece complet, în 3 săptămâni, dar o agmidalită pultacee trebuie tratată cel putin 1 săptămână cu antibiotic, depinde ce cazul tau.
Timp de o săptămână după tratamentul de antibiotic, trebuie să mai ţii regim şi să iei pastile de supt, şi corect ar fi să iei ca la 2 săptămâni să mergi să scoti amigdalele, ca să nu se repete amigdalita pultacee, şi să nu faci alte complicaţii mai grave.
Ca să o tratezi cât mai repede, îţi recomand antibiotic (augumentin 1000/2 pe zi. Cu antimicotic (fungalon 100mg. 1 pe zi), multe ceaiuri fierbinţi. Consultă un medic, dacă ai infecţie poţi face un flegmon periamigdalian. Ai grijă, du-te la ORL incă odată.
Însănătoşire grabnică îţi doresc.
User252426 întreabă: