Brigaela
| Brigaela a întrebat:

Pentru Dr. Alexandru Vlase: Va voi pune o intrebare pentru care am primit mai multe raspunsuri contradictorii. Sunt femeie, am 31 de ani si ma bucur in general de o sanatate buna. Intr-un moment de scadere a imunitatii, pe fondul unei perioade dificile (invatam pentru rezidentiat), in jurul varstei de 25 de ani am facut primul episod din viata de amigdalita pultacee cu Streptococ Beta Hemolitic de grup A. Sunt alergica la Penicilina, asa incat am primit tratament cu macrolide (eritromicina la acea data). De atunci, cam de doua ori pe an, mai ales in perioadele in care sunt foarte obosita, dorm putin, muncesc mult, fac episoade de amigdalita pultacee de care a inceput sa-mi fie frica. Fac febra foarte mare care dureza 3-4 zile pe tratament cu macrolide. Nu am simptome articulare, sumarul de urina se mentine in limite normale, la fel aspectul EKG si valoarea tensiunii arteriale. Ce-mi recomandati pentru a evita aceste infectii repetate? Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela explică:

Multumesc, Lucky.

Brigaela
| Brigaela explică:

Bytzu_te_pwp_in_bot, pe blog scrie exact asa: Singura rugaminte este sa postati pe site intrebarile formulate astfel: "Pentru Alexandru Vlase: Ma doare in gat, care ar putea fi cauza? ", fiindca asa ne va fi mai usor sa identificam aceste intrebari si sa i le trimitem pe toate.

Brigaela
| Brigaela explică:

Aero, TPU este pentru toti oamenii care au nevoie de ajutor. Aici a existat oportunitatea de a pune intrebari unui reputat ORL_ist si am profitat pentru a obtine o a alta opinie legat de o problema cu care am fost la multi medici.

Brigaela
| Brigaela explică:

Mamasita, nu am rezolvat-o. Am luat o vreme Baraka, ceea ce mi-a mai crescut imunitatea si cam atat.

| Malvina24 a răspuns:

Sper sa fii sanatoasa mereu ca taree tare avem nevoie de sfaturile tale mereu utile!

| LoveMusic a răspuns:

Eu vă doresc (fiindcă totuşi aveţi o vârstă mai mare ca a mea) să vă însănătoşiţi fiindcă fără d-voastră pe TPU nu mai este nimic.Consultaţi un doctor şi sigur, vă va da un tratament sau poate operaţie, menţionaţi că sunteţi alergică la penicilină. Dar îmi amintesc că aţi spus că parcă sunteţi doctor?! Oricum. îmi doresc să vă faceţi bine foarte rapid! kiss

Alecsa.

| raspunz a răspuns:

Deși nu sunt profesorul Vlase, am să încerc să îmi dau și eu cu părerea.
Un profesor de-al meu mi-a spus că episoadele recurente de amigdalită pultacee pot fi cauzate de un focar infecțios care se află undeva înt-o criptă amigdaliană, foarte dificil de găsit în stare de sănătate aparentă pentru că un exudat faringian poate aborda doar suprafața amigdalelor. poate fi o specie de Streptococ drog-rezistent, mai ales pentru că medicii au obiceiul de a lua tot ce este mai bun de prin spitale happy
În cazul dumneavoastră ar fi poate util de văzut dacă nu există și un alt cofactor, o deviație de sept, polipi, o sinuzită cronică, ceva ce a fost neglijat până acum și care ar putea predispune la apariția acestor episoade recurente.
Cred că aveți indicație chirurgicală și că ar trebuie efectuată o amigdalectomie "la rece", pentru a preveni eventualele complicații.
Alergia la penicilină este importantă deoarece îngustează opțiunile terapeutice și predispune la apariția altor alegii la antibiotice înrudite.
Mare atenție în caz de sarcină, portajul de Streptococ Beta hemolitic este factor de risc pentru ruptura prematura de membrane.

| Brigaela explică (pentru raspunz):

Multumesc, este o parere foarte oportuna si ma ajuta sa ma decid. In primavara vreau sa-mi fac amigdalectomie. Nu am un alt cofactor, doar faptul ca lucrez in mediu toxic cu substante iritante pentru caile respiratorii. Multumesc inca o data

| Slavic a răspuns:

Si eu la fel va recomand sa va faceti bine e

| SmileToMe a răspuns:

Insanatosire grabnica!

| nely19 a răspuns:

Imi da`ti si mie id`ulhappy:*

| Lucky_9459 a răspuns:

Eu va recomand sa va faceti bine ca avem nevoie de Dm-vastra printre noi big grin
Succes!

| DonGiovanni a răspuns:

Insanatosire... nu imi vine cuvantul in minte acum, sa va faceti bine cat mai repede, dar nu aici se pun intrebarile pentru alexandru vlase.

| DonGiovanni a răspuns:

Http://www.TPU.ro/blog/?p=1153

aici se pun intrebarile pentru domn doctor.

| Aero_2277 a răspuns:

Nu inteleg.
Brigaela esti medic.Chiar nu te pricepi?
PE ce specialitate esti?
Ai o gramada de medici in spitalul in care lucrezi(am inteles ca practici in sp.).TPU nu e chiar cea mai potrivita solutie pentru problema. ta.TPU e mai pentru oamenii de rand, pentru cei ce vor reclama si etc.

| primaru a răspuns:

Intreaba un doctor poate ar trebui sa te operezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

D-na Brigaela, multumesc pentru raspunsuri. Sa va faceti bine, avem nevoie de d-voasta aici >big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai cel mai bine e sa va insanatositi, pentru ca fara dmv o sa fie un site plictisitor ( asa si asa )! big grin happy

| mamasita00 a răspuns:

Problema asta o am si eu. Am fost la mai multi medici, unii dintre ei imi recomanda sa ma operez, altii sunt de parere ca acest lucru mai rau ar agrava racelile astea dese. Cum ati rezolvat situatia?

| kiNNNder a răspuns:

V-ati scos amigdalele... am trecut si eu prin asta nu a fost nevoie sa mi le scot dar eu nu sunt alergic la penicilina...

| εїз_4110 a răspuns:

Dacă ai amigdalită pultacee, trebuie să te internezi.
Îţi trebuie tratament, dacă vrei să fi bine, internează-te cât mai repede. O inflamaţie trece complet, în 3 săptămâni, dar o agmidalită pultacee trebuie tratată cel putin 1 săptămână cu antibiotic, depinde ce cazul tau.
Timp de o săptămână după tratamentul de antibiotic, trebuie să mai ţii regim şi să iei pastile de supt, şi corect ar fi să iei ca la 2 săptămâni să mergi să scoti amigdalele, ca să nu se repete amigdalita pultacee, şi să nu faci alte complicaţii mai grave.
Ca să o tratezi cât mai repede, îţi recomand antibiotic (augumentin 1000/2 pe zi. Cu antimicotic (fungalon 100mg. 1 pe zi), multe ceaiuri fierbinţi. Consultă un medic, dacă ai infecţie poţi face un flegmon periamigdalian. Ai grijă, du-te la ORL incă odată.
Însănătoşire grabnică îţi doresc.