| Bquna a întrebat:

PENTRU FETE! Menstruația mea a întârziat 2 luni, vineri mi-a venit puțin și a tot devenit din ce în ce mai abundentă, acum mi se pare neobișnuit de abundentă si e deja a 5-a zi. De obicei menstruația mea dura 5 zile și era mai ușoară. Dacă nu-mi schimb absorbantul la 4 ore, mă pătez, aseară m-am pătat în timp ce dormeam. De obicei nu mi se întâmpla asta. Am 20 de ani și sunt virgină, menționez și că acum o lună am luat niste antibioticele pentru acnee.
Întrebarea mea e ce fac ca să opresc menstruația, nu o mai suport, la muncă trebuie să mă mișc foarte mult și port haine deschise la culoare. Mereu stau cu frica că o să mă pătez, plus că aici lucrează băiatul de care îmi place și nu vreau să mă vadă vreodată așa... Există pastile la farmacie pentru menstruație abundentă, care să o oprească? Ce aș putea face? Nu-mi spuneți să merg la ginecolog pentru că asta ar însemna programare și nu pot să aștept 2-3 săptămâni sau mai mult, o să merg la control atunci dacă e. Dar am nevoie acum de o soluție, nu-mi spuneți să aștept până trece. Vă rog să-mi spuneți dacă ai mai pățit și dacă există ceva la farmacie care să mă ajute, credeți că dacă mă înfometez îmi voi opri menstruația? Știu că e absurd, dar sunt disparată și mă gândesc la orice...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

Cel mai probabil este o dereglare hormonala. Eu la varsta ta am patit sa am menstruatie care a durat o luna, nu am reusit sa o opresc pana nu am fost la ginecolog. Solutia este sa mergi la medic ca sa vada cauza si sa trateze exact. Pana atunci evita baile calde care pot accentua sangerarea si poti incerca o pastila de nospa, mai diminueaza putin fluxul. Poti sa faci o consultatie cu plata si te programeaza mult mai repede.

| Bquna explică (pentru AdelinaC):

Mulțumesc tare mult pentru răspuns, al tău m-a ajutat cel mai mult. Chiar azi mi s-a oprit, menstruația, probabil că a fost doar ceva dereglare hormonală. Pe viitor voi merge la medic dacă o să se mai întâmple.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la ginecolog fiindca numai dupa consultatie si investigatie ginecologica se poate pune un doagnostic corect!
Din pacate, nu exsat solutie sa ti se opreasca tie menstra, ca aia functioneaz hormonala sau este declansata de chisturi ovareiene, fibroam esau chiar tumori.

Nu, infometarea ta nu poate opri sau infleunta menstruatia, ca una intra pe gura si in stomac, pe cand menstruatia este strict legata de hormoni si aparat reproducator.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi macar la medicul de familie. Nu e in regula ce se întâmplă.

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

La medicul de familie sau la ginecolog?