O baie in jacuzzi.Foarte eficienta.Cel mai indicat este sapunul cu sulf pentru combaterea matretii.Dar nu stiu daca o sa te impaci cu mirosul.
Auzi, cum vezi matreata, daca esti carunt? :))
hai ca iti ofer cateva sugestii...
samponul de urzica de la Corona, intrebi la Plafar.
Nizoral e un tratament foarte bun.
am vazut la altii ca zic ceva de Avon, sa nu iei de la ei nimic.
aloe vera mai e eficient.
mai citeste si aici, bre.
http://www.topsanatate.ro/......-post.html
Am fofolost sampon cu urzica si degeaba, cineva mi-a spus sa combin saponul de urzica cu Nizoral sau alt produs pe baza de Keteconazolum pe care il recomanda @ZAHAO.
Buna intrebare... eu am auzit ca te poti cati cu apa si otet dar nu am avut incredere... dati-ne cateva raspunsuri ( concrete )
De la NEUTROGENA T/Gel e foarte bun o stiu din propia experienta, costa in jur de 60lei la farmacie.Am incercat si Bioderma si solutie de la dermatolog dar nici unul nu a avut efectul dorit.si daca ti se face coaja o curata. Dupa doua spalaturi trece matreata.Si selsun blue e bun, dar prima e garantat, si nu e reclama
Dintre sampoanele medicale antimatreata existente in farmacii, amintim Nizoral (contine Ketoconazolum 2%, care actioneaza timp indelungat impotriva ciupercii Pityrosporum ovale), samponul antimatreata cu extract de cakile de la Laboratoarele Boiron, samponul si balsamul Klorane (cu extract de mirt), Foltène antimatreata (contine acid salicilic, care indeparteaza cojitele), sampoanele Selegel si Selsun (au actiune antimicotica datorata sulfurii de seleniu).
Pentru mine ketoconazolul este un fel de apa cu zahar.nu isi face efectul! Dar celelalte trebuie incercate... daca incerc cu acid acetilsalicilic, ce zici :
Nu stiu, dar ai consultat un dermatolog?
NU... am povestit doar cu un prieten dermatolog care mi-a tot zis cgestii pe care le-as putea incerca...dar in zadar, eu nu am cojite asa multe dar am o mancarime de scalp care ma enerveaza!
Nu, n-am consultat crezi ca e cazul?
Da pentru ca macar poti afla care este cauza si poti actiona punctual nu sa tot faci experiente.
Da cred ca ai dreptate mai bine asa, trebuie cat de cat descoperita cauza.
Sigur maestre, va multimesc la toti si va dedic si o melodie.
http://www.youtube.com/watch?v=zKTwvqR6BiI&feature=player_embedded
Multa'm
Funda?
Calm "Omule Hombre", calm! Fiecare scalp are problemele lui. reclamele sunt de rahat, si extraordinar de ilegale.
Zeama de urzica rezolva multe probleme de genul asta. Daaaaar, s-ar putea ca "dovleacul" tau sa fie acoperit cu un tip aparte de piele, una mai sensibila. Unii folosesc uleiul de in, altii folosesc decoct din frunze de nuc. Eu am descoperit ca fac matreata din cauza faptului ca port sapca mereu, atunci cand ies din casa. In cazul meu, "Head & Shoulders" face treaba buna (ala cu menta).
Cauta si tu sa vezi cauza, apoi poti elimina efectul!
Head & Shoulders, pe bune e o vrajeala la capitolul matreata, am rezolvat problema mai demult cu sampon antimatreata Dan free de la farmacie, din prima am scapat de matreata si incepusem sa fac si cojite.Incepusem sa cred ca nu mai scap de matreata.
Eu folosesc H&S de aproape 7 ani. Nu mi se potriveste alt sampon, fac multa matreata. Intr-adevar, nu am incercat nici unul organic.Partea proasta la H&S este, ca e plin de chimicale. Alea bune sunt : Organix, Tresseme, Suave, Paul Mitchell, Avalon etc.
Mai,eu una folosesc Advance Techniques de la avon.e pentru mentinerea intensitatii culorii, dar de cand il folosesc nu mai am matreata..Adica,stiu ca toate sampoanele astea care au reclama la tv sunt nasoale.Dar acum depinde si cu ce apa te speli, si de ce fel de par ai.