| alexberi a întrebat:

Pentru medicamentele pe retete compensate, care sunt limitele pentru sublistele A, B si C.
Am gasit o reglementare din 2005 cu urmatoarele:
Sublista | Valoare Maxima | Compensare | Nr maxim medicamente
A 300 RON 90% 4
B 300 RON 50% 3
C 300 RON 100% 3

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

incearca sa descarci listele de la adresa de mai jos. Sunt ultimele adaugiri, cel putin din cate am inteles eu. Nu stiu daca ti-am dat ce trebuia. Sorry, in cazul in care n-am nimerit.
http://www.casmb.ro/lista_medicamente.php

1 răspuns:
| alexberi explică:

A) pentru sublistele A si B - o singura prescriptie lunar, cu maximum 7 medicamente, dar nu mai mult de 3 medicamente din sublista B cu procent de compensare 50% din pretul de referinta. Valoarea totala a medicamentelor din sublista B, calculata la nivelul pretului de referinta, este de pana la 300 lei pe luna;

b) in situatia in care intr-o luna se prescrie un medicament din sublista B notat cu diez, cu o valoare maxima a tratamentului pe o luna, calculata la nivelul pretului de referinta, mai mare de 300 lei, nu se mai prescriu in luna respectiva si alte medicamente din sublista B;".