| bibansky a întrebat:

Pentru persoanele care poarta lentile de contact, aceste lentile se pot rupe sau sparge? Incerc sa o conving pe mama sa ma lase sa port lentile si mereu imi spune ca daca se sparg sau rup in ochi atunci ce fac? Vreau sa ii dau un raspuns pe masura.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Mie mi s-a rupt putin intr-o parte, din greseala, manipulare incorecta big grin cam 1mm asa, am aruncat lentila respectiva.
Nu au cum sa se rupa in ochi si daca s-ar intampla sa patesti ca mine sa se crape intr-un coltisor, o sa observi, dar dupa cum spuneam, nu se dezintegreaza in ochi.
Oricum in peste 10 ani de purtare mi s-a intamplat o singura data.

| AnastasiaK a răspuns:

Nu vreau sa fiu avocatul diavolului aici, dar te-ai gandit ca mama ta poate pur si simplu nu vrea sau nu are posibilitatea sa investeasca in lentile de contact si pur si simplu incearca sa te convinga sa renunti la idee? Adica mi-e greu sa cred ca ea are intr-adevar impresia ca s-ar putea sparge lentila in ochi.

| xPeyser a răspuns:

Eu port de multi ani
Lentilele nu se pot rupe sau sparge
Pot doar sa cada din ochi la contact cu apa/lacrimi(daca plangi) sau daca le scoti manual
Nu simti efectiv nimic pe ochi și sunt mult mai bune decat ochelarii
Au un singur dezavantaj: la mare(piscină trebuie sa poti ochelari de inot ca sa eviți posibilitatea ca lentilele sa ti cada din ochi.
Este foarte usor sa le pui și să le scoti
Costa cam mult dar merita
Exista cateva tipuri de lentile cum ar fi : lentilele de zi (pe care le scoti seara și le pui dimineață) sau lentilele de luna (pe care le scoti la 3-4 saptamani.
Vizibilitatea este de 100% (adică față de ochelari, ai tot câmpul vizual clar)