N-as mai zice ca esti serios, daca iei in deradere o intrebare serioasa
Serios că era pe bune întrebarea?
Da, intrebarea chiar a fost pe bune.
Imposibil sa nu fi sesizat si tu asta daca circuli prin locuri aglomerate, strazi circulate, terase sau cozi la shaormerii
????
Scuze, nu stiu de ce apar semnele alea de intrebare, eu am tastat pe iconita de laughing
Ca un parfum sa fie toxic ar trebui sa ingerezi cam 30 ml. Nu cred ca stai 24 din 24 bot in bot cu oameni excesiv de parfumati ca sa spui ca e toxic. E mai toxic sa inhalezi noxele alea cand te plimbi pe calea victoriei daca ma intrebi pe mine
Noxele sunt cam pe orice strada unde e trafic serios si oricum ele nu prea se simt, mirosul lor abia il simti, nu e atat de strident ca un parfum/spray pulverizat prea mult care ti se lipeste si de cerul gurii.
Dar mai toxic decat fumul de tigara nu e in niciun caz si cred ca stai pe langa oameni care fumeaza, nu prea ai cum sa te feresti in tara asta plina de fumatori
Fumul de tigara e mai suportabil, chiar si cateva minute daca esti nefumator
Exista o diferenta intre toxic si iritant. Tu te-ai referit la toxicitate. Un parfum poate sa fie iritant pe tractul gastrointestinal (gura, esofag etc) dar sa nu fie toxic. La fel cum aburul de la oala cand faci ciorba poate fi iritant dar cu siguranta nu e toxic.
Acum nu zic ca parfumul nu e toxic deloc dar poate ai tu o sensibilitate la anumiti aditivi care se pun in parfumuri
Stiu asta, nici nu m-am referit la asa ceva, ci doar la daunarea organismului
Nu are ce să dauneze. Nu se lipeşte nimic. Dacă îți displac parfumurile mănâncă acasă la tine, nu pe stradă. E mai periculos să mănânci pe stradă. Pentru că ți se poate opri în gât.
Exagerezi si ai devenit si rautacios. Din senin! Se vede ca esti de la medicina. Nu va intereseaza doleantele oamenilor cat va intereseaza banii lor. Daca omul are o nelamurire, de-abia ii raspundeti. Daca tot nu intelege, deja va inflamati de iritare! Altminteri nu va mai saturati de bani de pe urma lor.
Nu, tu m-ai înțeles greşit. Şi îmi pare rău pentru asta.
Doza face otrava. Chiar dacă persoana respectivă era parfumată cu azbest tot nu ar fi însemnat nimic dacă treci pe lângă ea o dată şi inhalezi parfumul-azbest. Sau orice altceva otrăvitor. Desigur dacă bei parfum, poți muri. E vorba pur şi simplu de doză.
Şi pentru că mândria profesională mă obligă: nu am luat bani niciodată de la un pacient. Răspund pe site-ul ăsta în fiecare zi pentru că vreau să ajut. Am răspuns la aproape toate întrebările, în afară de cele despre stomatologie la care nu mă pricep. Nu voi lua bani niciodată de la nimeni. Dacă vrei să mă contactezi în privat şi să te ajut într-o problemă de natură medicală, o să îți răspund cu mare drag.
Nu am să cer niciodată bani de la nimeni.
Buzea_Lucica_1959 întreabă: