| tonyc7 a întrebat:

Persoanele care obisnuiesc sa se parfumeze / inspreyeze intr-un mod foarte intens, prea strident, de mirosul se simte si la 10 metri in jurul lor, credeti ca ar putea pune astfel cumva in pericol sanatatea celorlalti?
Mai ales cand ceilalti mananca ceva, de exemplu o shaorma, si trece unul prea parfumat pe langa ei chiar in acel moment, de le patrunde mirosul in gura, lipindu-se parca de cerul gurii... Voi ati mai putea continua sa mancati in cazul acesta? Particulele alea de parfum din aer daca iti patrund in gura si se depun pe mancare, nu dauneaza deloc? Voi ce credeti? Ati avut o astfel de experienta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu dauneaza sanatatii, doar poftei de mancare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Lool

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

N-as mai zice ca esti serios, daca iei in deradere o intrebare serioasa

| suntserios a răspuns (pentru tonyc7):

Serios că era pe bune întrebarea?

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

Da, intrebarea chiar a fost pe bune.
Imposibil sa nu fi sesizat si tu asta daca circuli prin locuri aglomerate, strazi circulate, terase sau cozi la shaormerii

| johnnny123 a răspuns:

Dacă nu s-a parfumat cu gaz sarin, cred că ești în regulă.

| tonyc7 explică (pentru johnnny123):

????

| tonyc7 explică (pentru tonyc7):

HaHahaahaha, ce tare? m-ai facut da rad?

| tonyc7 explică (pentru johnnny123):

Scuze, nu stiu de ce apar semnele alea de intrebare, eu am tastat pe iconita de laughing

| Furnicuta000 a răspuns:

Ca un parfum sa fie toxic ar trebui sa ingerezi cam 30 ml. Nu cred ca stai 24 din 24 bot in bot cu oameni excesiv de parfumati ca sa spui ca e toxic. E mai toxic sa inhalezi noxele alea cand te plimbi pe calea victoriei daca ma intrebi pe mine

| tonyc7 explică (pentru Furnicuta000):

Noxele sunt cam pe orice strada unde e trafic serios si oricum ele nu prea se simt, mirosul lor abia il simti, nu e atat de strident ca un parfum/spray pulverizat prea mult care ti se lipeste si de cerul gurii.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru tonyc7):

Dar mai toxic decat fumul de tigara nu e in niciun caz si cred ca stai pe langa oameni care fumeaza, nu prea ai cum sa te feresti in tara asta plina de fumatori

| tonyc7 explică (pentru Furnicuta000):

Fumul de tigara e mai suportabil, chiar si cateva minute daca esti nefumator

| Furnicuta000 a răspuns (pentru tonyc7):

Exista o diferenta intre toxic si iritant. Tu te-ai referit la toxicitate. Un parfum poate sa fie iritant pe tractul gastrointestinal (gura, esofag etc) dar sa nu fie toxic. La fel cum aburul de la oala cand faci ciorba poate fi iritant dar cu siguranta nu e toxic.
Acum nu zic ca parfumul nu e toxic deloc dar poate ai tu o sensibilitate la anumiti aditivi care se pun in parfumuri

| StudentLaMedicina a răspuns:

Nu se poate muri din asta.

| tonyc7 explică (pentru StudentLaMedicina):

Stiu asta, nici nu m-am referit la asa ceva, ci doar la daunarea organismului

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru tonyc7):

Nu are ce să dauneze. Nu se lipeşte nimic. Dacă îți displac parfumurile mănâncă acasă la tine, nu pe stradă. E mai periculos să mănânci pe stradă. Pentru că ți se poate opri în gât.

| tonyc7 explică (pentru StudentLaMedicina):

Exagerezi si ai devenit si rautacios. Din senin! Se vede ca esti de la medicina. Nu va intereseaza doleantele oamenilor cat va intereseaza banii lor. Daca omul are o nelamurire, de-abia ii raspundeti. Daca tot nu intelege, deja va inflamati de iritare! Altminteri nu va mai saturati de bani de pe urma lor.

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru tonyc7):

Nu, tu m-ai înțeles greşit. Şi îmi pare rău pentru asta.

Doza face otrava. Chiar dacă persoana respectivă era parfumată cu azbest tot nu ar fi însemnat nimic dacă treci pe lângă ea o dată şi inhalezi parfumul-azbest. Sau orice altceva otrăvitor. Desigur dacă bei parfum, poți muri. E vorba pur şi simplu de doză.

Şi pentru că mândria profesională mă obligă: nu am luat bani niciodată de la un pacient. Răspund pe site-ul ăsta în fiecare zi pentru că vreau să ajut. Am răspuns la aproape toate întrebările, în afară de cele despre stomatologie la care nu mă pricep. Nu voi lua bani niciodată de la nimeni. Dacă vrei să mă contactezi în privat şi să te ajut într-o problemă de natură medicală, o să îți răspund cu mare drag.

Nu am să cer niciodată bani de la nimeni.