De cele mai multe ori e nevoie de antibiotice injectabil sau in perfuzie. Sub supraveghere medicala se poate incerca si cu comprimate, dar cu conditia ca antibioticul sa fie ales cu mare grija.
Eu cand eram mica am avut probleme cu plamanii si am facut zeci de injectii de penicilina
Depinde de organism si de sfaturile medicului. Pneumonia este de mai multe feluri. Consulta un specialist cat mai repede cu putinta.
Tratamentul pneumoniei determinata de bacterii, cea mai frecventa cauza, consta in antibiotice. Durata tratamentului variaza intre 5 si 14 zile, in functie de mai multi factori. In cazul persoanelor cu deficiente de sistem imun tratamentul poate fi mai lung de 14 zile.
Medicul specialist alege antibioticul in functie de mai multi factori, incluzand varsta, tipul simptomelor si severitatea lor si de necesitatea de spitalizare.
Desi recomandarile antibioticelor difera de la medic la medic, primul antibiotic folosit este unul care are spectru larg de actiune (poate distruge mai multe tipuri de bacterii). Toate antibioticele folosite au o rata de eficienta inalta in tratarea pneumoniilor.
In cazul tratamentului ambulatoriu (la domiciliu), medicul poate recomanda oricare dintre urmatoarele clase de antibiotice:
- Macrolide, cum ar fi claritromicina, eritromicina, azitromicina.
- Tetracicline, cum ar fi doxiciclina.
- Fluorochinolone, cum ar fi levofloxacina, moxifloxacina, gatifloxacina.
anonim_4396 întreabă:
dobrin1019 întreabă: