Am purtat doar de proba si am fost foarte incantat, chiar acum mi-am comandat pe internet pentru urmatoarele patru luni (am comandat 6 lunare si 4 bisaptamanale). Impreuna cu solutia aferenta, cu transportul si cu ceva maruntisuri, m-am incadrat in 120 RON. Lentilele pe care le-am gasit si eu la 150 prin magazine, pe acel site pleaca de la 59 RON.
Ti-am trimis datele pe privat, promit sa trimit si altora la solicitare, sa nu se considere reclama.
Da, eu port! Ce sa-ti spun? Pierzi zilnic 5 minute sa te speli pe maini si sa ti le pui, dar merita. Daca nu porti ochelarii si iti cresc dioptriile, mai bine iti iei lentile de contact. Eu le port 21 de zile max. (lentile de contact moi, 3 pererchi in pachet) asa mi s-a recomandat la NovaOptic) si e ok. Sunt 2 ani de cand le port si nu am probleme.
Vorbiti doar daca purtati, va rog! Nu din auzite! Nu e asa mare chestie cu igiena.Te speli pe maini, te stergi cu ceva curat ce nu lasa scame si ai terminat(asta cand ti le pui, dar si cand le scoti). Nu iti comanda de pe internet! Mergi la o clinica si iti va spune daca poti sa porti lentile de contact si te va invata despre ele. Iesi in pierdere, normal. Dar odata ce vei purta lentile(cel putin 2 zile),nu vei dori sa te intorci la ochelari deoarece nici nu le simti ca le ai pe ochi(sunt comode), ai un camp vizual marit(poti vedea si in stanga, dreapta fara sa-ti intorci capul) si nu se aburesc, bineinteles. Acum decizia e a ta, incerca macar o luna.
RAaspund cam tarziu dar na....Eu port lentile de un an si sunt lunare...pot sa spun ca fiecare pereche o port 2 luni si pana acum nu am avut probleme.Eu ti le recomand
Rămâi la ochelari nu ai idee câte efecte negative pot avea lentilele, cum poți contacta mai ușor un virus la ochi sau o bacterie. Mai bine rămâi la ochelari!
Prefer sa raman la ochelari daca nu ai o igiena impecabila (pe care putini o au) cine stie la ce complicatii poti ajunge, si o sa fie si mai rau, poate sa ti se infecteze ochiul daca nu te speli cum trebuie pe maini + ca pierzi timp si pana ti le pui Asa ca prefer sa imi port ochelarii, am ales un model dragut ce sa mi se potriveasca dupa forma fetei si ochelarii pot fi si un accesoriu si te fac sa pari mai desteapta si daca iti sta bine cu ei, de ce sa dai banii pe lentile care sunt lunare x_x? Sper ca te-am ajutat :* o zi buna in continuare!
Lentilele de contact au totusi cateva avantaje:
- nu risti sa se sparga la joaca (eu ma harjonesc mult cu copiii si trebuie sa am grija mereu sa imi dau jos ochelarii)
- rama incomodeaza si restrange campul vizual;
- poti purta ochelari de soare, dupa preferinte
- poti viziona un film 3d, care necesita ochelari. Nu imi spune ca ii poti pune peste, nu e totuna.
- se pot purta la strand, la piscina sau pe tobogane; nu e deloc placut sa stai cu ochelarii in apa, iar eu fara ei nu recunosc lumea;
- nu se aburesc.
- chiar daca pierzi cateva minute dimineata si cateva minute seara cu igienizarea, peste zi nu mai ai treaba cu stersul lentilelor sau cu aranjatul pe nas.
Dezavantaje ai enumerat deja, pentru mine deocamdata cel mai mare dezavantaj este neindemanarea atunci cand le pun si le iau de pe ochi, insa cu timpul sper sa ma invat. Nu este deloc usor sa iti tii pleoapele cracanate in timp ce iti indrepti degetul spre pupila...
In rest, eu cred ca solutia optima este alternarea purtarii lor cu purtarea ochelarilor, in functie de nevoie.
IonBadita1 întreabă: