Am incercat sa renunt la indulcitori. cred ca nu am mai manacat vreo 2 luni dar tot imi era pofta mereu de dulce deci am renuntat. nu manac multa ciocolata sau lururi dulci dar cateodata simt nevoia/
În cele două luni ai observat ceva schimbări privind nivelul de energie sau la nivelul pielii? Mie spre ex am observat că nu îmi mai apar coșuri și am pielea mai luminoasă, dacă mă abțin de la zahăr un timp mai îndelungat (peste 1 săptămână). Și nu mai am "căderi" de energie.
Sincer singurele schimbari pe care le-am observat au fost ca aveam mai putine energie si imi era mereu pofta cand vedeam pe cineva cu ciocolata etc. mai nou am inceput sa postesc (gen postul Pastelui, Craciunului) si ma simt extrem de bine chit ca mai slabesc. mie nu imi apar cosuri deloc ) nu stiu de ce... cred ca am avut maxim 10 cosuri (am 16 ani) si despre luminozitatea pielii nu stiu ce sa zic. nu am bagat de seama sa se fi schimbat culoarea.
sunt in general o persoana energica. nu am avut probleme cu caderile de energir decat extrem de rar dar am trecut este repede.
bafta!
Ai glicemia crescuta?
Da, eu am renuntat la aceste "ispite" timp de 3 luni.
Cand imi era pofta de dulce mancam fructe.
De ce?
Nu cred că am glicemia crescută, deși ce-i drept am vreo 2 ani de când nu mi-am mai luat-o. Oricum, ultimele dăți era în limitele normale, cu valoarea 80.
În general nu mă omor cu dulciurile, dar am perioade când mănânc cam multe și nu îmi convine. Spre exemplu când am de învățat mai mult, nu pot sta fără ciocolată lângă mine și simt non-stop o senzație de foame + poftă de dulce. Și de ce mănânc mai mult, de aia îmi vine să tot mănânc...
Consider zahărul foarte nociv pentru organism și aș vrea să renunț complet la el. Îl simt ca pe o mică dependență.
Am avut și eu perioade în care nu mâncam dulciuri și mă simțeam mult mai energică decât în rest.
Of, de ce-o fi așa greu cu renunțarea asta la dulciurele?
Nu e.
Fa-ti un program de a manca si renunta si la fast-food.
Nu renunta de tot la dulciuri pentru ca ti se va face rau, dar inlocuieste-le cu fructe(fa-ti acasa sucuri din fructe si salate) si legume. Poti sa mananci si ciocolata, dar cu moderatie. Stiu cum e cu ciocolata, si eu am momente cand mananc putina si tot iau pana o termin
Exact, asta e problema ciocolatei )) Zici că iei o bucățică, apoi încă una, dar numai una! și tot așa îți face cu ochiul până e ambalajul gol.
Ideea cu programul de a mânca ar trebui să o adopt și eu... Fast food nu consum niciodată, nu îmi place deloc mâncarea aia, mi se pare grețoasă. Când mai ajungeam cu prietenii prin fast-food-uri mâncam salate Cu sucurile de fructe așa e, sunt bune pentru a înlocui nevoia de zahăr, dar trebuie să caut mai multe rețete. Momentan înlocuitorul meu favorit pentru dulce e un smoothie din iaurt + banane + cacao + miez de nucă, suplinește destul de bine nevoia de dulce și ține și de foame.
Of, ce mă deranjează cel mai tare la zahăr e că îmi taie pofta de mâncare. Iar eu nu am probleme cu kilogramele în plus, ci am vreo 5-6 în minus, de asta mă deranjează foarte tare că din cauza unei ciocolate nu mai pot mânca o porție întreagă de mâncare gătită.
Deci, fructe în loc de zahăr și program de alimentație zilnic, cam asta mi-ar fi soluția, făcând o sinteză la propunerile tale. Mulțumesc!