anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate sa imi spuna cineva ceva despre fisura de bazin? tratament...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Conteaza mult la ce nivel este fractura, ce grad are si daca s-a produs si deplasare. In functie de astea tratamentul variaza.
Tratamentul poate sa fie: imobilizare prin repau, imobilizare in hamac, extensie continua prin tractiune transosoasa si imobilizare, osteosinteza interna (cu placi si suruburi), fixatoare externe (Ganz, Slatis)

| domidoc a răspuns:

Pt.fisura de bazin, doar repaus la pat 2-3 saptamana. E o "pleznitura"incompleta a unuia din oasele bazinului.

| florar a răspuns:

La ce varsta? repaos, evitarea efortului fizic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cind am fost mic, in clasa a treia, aveam noua ani, am avut fractura de bazin. Am stat imbract in ghips aproape total, de la git pina la genunchi. A fost cumplit, mai ales ca era vara si transpiram, nu puteam face baie si de la vata ma minca toata pielea, iar gipsul ma impiedica sa ma si scarpin, nu numai sa ma spal. Naspa, asa ca fisura, poate nu te baga in ghips si scapi mai ieftin. Oricum, repaus ca sa se sudeze zona fisurata.

| Roncea_Oana_1980 a răspuns:

La fisura de bazin trebuie administrate tablete antiinflamatoare, tablete miorelazante, geluri sau creme antiinflamatoare, repaus indelungat la pat 2 luni, apoi trebuie facut kinetoterapie. Eu am facut luxatie de sold si fractura de bazin in urma cu un an. Am mers la mai multi medici ortopezi deoarece fiecare imi spunea altceva..ca ma pot deplasa fara probleme sau ca trebuie repaus la pat o luna, dupa care nu mai imi ziceau nimic...sa vin la control dupa o perioada..nimic..pana ce am cautat pe net si m-am documentat: repaus la pat dupa cum spuneam mai sus, 2 luni, administrat antiinflamatoare pastile si geluri/creme apoi facut gimnastica..mersul este indicat dar fara abuz si pe locuri drepte, nu accidentale. Este indicat dormitul pe spate si nu intr-o parte sau pe burta, pentru ca preseaza bazinul, articulatiile. Sanatate multa!