Asta înseamnă că trebuie sa am spondiloza lombare, ca am dureri hipogastrice/subombilicale.
Adevarul e ca uneori ma ia durerea până în spate, ma mai doar cate un sold de nici nu pot călca pe picior câteva minute in cate o dimineata, imi apare un punct dureros la spate pe care nici nu il pot atinge. Oricum, trebuie sa imi fac un control si la ea.
Asta mi se intampla si mie, este de natura psihologica, te confrunti cu o depresie / anxietate?
Cel mai prost lucru pe care-l poti face este sa pierzi timpul pe acest site plin de amatori si nestiutori. Ma rog, poate unii de aici stiu cat de cat ce zic, dar ai nevoie de consultanta profesionala si adevarata. Ia-ti 3 doctori bine cotati si du-te la fiecare, dupa care compari rezultatele.
Parerile oamenilor pot sa te duca in eroare. Cand am citit niste simptome pe net de pe forumuri, aia m-au dus la concluzia ca aveam cancer Ce am avut a fost o afectiune minora, tratabila cu pastile.
Repet, iei la mana mai multi medici. Unul poate nu are mare chef de tine si nu te consulta ok, macar sa o faca celalalt. Daca nu o face celalalt, o face altul. Daca toate cele trei rezultate corespund sau macar doua, inseamna ca aia e. Daca nu, mai cauta alti doctori. Din pacate asa merge in Romania - neserozitatea si goana dupa bani e o trasatura a neamului nostru (sau cel putin a unei bune majoritati dintre noi).
E din cauza anxietății, astea sunt simptomele resimțite cauzata de orice forma seriosa de anxietate.
La tine e tulburare anxioasa (cronica) și se numește somatizare în anxietate.
Anxietatea are 100 simptome resimțite relativ la o persoana anxioasa și majoritatea sunt somatice.
Inainte sa te gandesti la medicamente, incearca prin mancare.
Mancarea afecteaza mult sanatatea sistemului digestiv.
Scade cantitatea sau elimina: alimente procesate, fast food, prajeli, dulciuri, alcool.
Evita: tot ce te baloneaza; constipatia; sa mananci mult la o masa, chiar daca e sanatoasa mancarea respectiva.
Daca nici asa nu se amelioreza, scade cantitatea sau evita: painea integrala, nucile, cruditatile (irita sistemul digestiv); prepara legumele si fructele la aburi sau fierbele.
Incearca sa ai scaun in mod regulat, zilnic; sa faci sport, macar sa mergi intr-un ritm alert 30 minute zilnic (ajuta la digestie si tranzit).
Daca nu se amelioreza si poti, incearca un post negru, macar o zi (eventual si o curatare a colonului). Iti reseteaza sistemul digestiv.
Ceea ce am scris mai sus au fost lucruri care m-au ajutat pe mine la un moment dat. Bineinteles, am plecat de la ipoteza ca ai probleme gastrointestinale.
Si un medic gastroenterolog bun ajuta. Uneori chiar e nevoie de investigatii si tratament medicamentos.
Bună, Naty! Natura durerii tale poate fi de natură psihologică ( oricât de ciudat ar suna ) in sensul in care stresul, gălăgia mentală cu privire la orice lucru mărunt, poate afecta corpul. Se pare că zona ta sensibilă este cea descrisă de tine, ca având dureri. Încearcă un mic test, cand apare durerea, concentrează-te doar pe respirație, simte-ti corpul, dar nu închide ochii, ci privește larg locul in care te afli, spunându-ti in gand ( inspir, expir, sunt bine ) vei observa cel mai probabil ca durerea a trecut. Am trecut prin acest lucru, efectiv, simțeam ca niste tăieturi in zona respectiva, gălăgia mentală atacă punctul sensibil al organismului tau, iar acum cel mai probabil simți și mai des durerea deoarece gândurile tale sunt tot acolo * frica*, mai exact. Încearcă să practici meditația, să te plimbi singură in parc, și să elimini pe cât se poate stresul din viata ta. Sper ca am fost cât de cât de ajutor, seara buna.
Si eu m-am gandit la varianta asta, dar având în vedere balonarea si constipatie m-a dus mai degrabă cu gândul la colon.
Dar in acelaș timp sunt si anxioasa si m-am confruntat si cand am fost mica cu durerile astea si nu mi sa gasit nimic.
Multumesc de sfat, voi încerca si varianta asta pana una alta si o sa merg si la control cand o sa pot. Poate e nevoie de o colonoscopie.