| anneadl25 a întrebat:

Port aparat dentar de 2 zile si doctorul mi-a zis sa ma feresc de caramele, guma de mestecat, ciocolata, paine prajita si fructe tari (mere)? In afara de astea ce nu mai am voie sa mananc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fluturasul a răspuns:

Eu porta aparat dentar fix de 3 ani si cateva luni si urmeaza sa il scot in curand. Cam astea sunt lucrurile pe care nu ai voie sa le manaci si in general tot ce e tare si lipicios. Fructele trai cum sunt merele le poti manca doar daca le tai feli. Si mie mi s-a spus sa nu manac aceste alimente, dar cu timpul in cateva luni am inceput sa manac guma de mestecat la discretie, la fel si ciocolata la care nu am putut renunta deloc, si de asemenea si paine prajita. Nu te vei putea abtine iti spun sigur. Cel mai periculos dupa parerea mea este sa musti din mar sau din fructe tari. Asta nu am vrut sa incerc, este periculos. Daca vrei sa manaci trebuie sa ti le feliezi asa cum am mai spus.

2 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Halvita.

soothe
| soothe a răspuns:

Halvita si orice aliment tare/lipicios care daca il musti iti poate deranja sau strica lucrarea (de ex carne care nu este fiarta foarte bine).