| Andreea_8713 a întrebat:

Port ochelari de vedere de aproximativ 6-7 ani. Am miopie si am dioptriile de -5 si jumatate la ambii ochi. Mai am putin de asteptat pana cand ma pot opera sa scap odata de ochelari, dar m-am gandit sa imi fac lentile de contact si sa le port doar ocazional, cand ies in oras, la o petrecere etc., in zilele cand stau pe acasa sau merg la scoala sa port ochelarii. Parintii mei sunt impotriva deciziei mele, cel putin tatal meu, dar am zis ca vreau sa incerc. M-am interesat si la doctor si mi s-a spus ca daca respect regulile de igiena, nu voi avea probleme. Nu stiu ce sa mai cred, cad dintr-o extrema in alta, o persoana ma sfatuieste sa le iau linistita, alta sa imi vad de treaba mea.Chiar nu vreau sa regret ca fac acest lucru si de aceea prefer sa ma interesez si sa vorbesc cu cat mai multe persoane care au folosit, si sa aflu rezultatele pe care le-au avut. Acum, intrebarea mea este: sunt persoane pe aici care au folosit lentile de contact, respectand reguli de igiena, timp de purtare dar s-au ales cu fel de fel de infectii? Credeti ca voi face o greseala facand acest pas? V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta ^^ [ am mai pus inca odata intrebarea fiindca mai vreau sa aud pareri]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa porti ochelarii in continuare, miopia ta este destul de maricica si o conjunctivita nu este de dorit. Apropo, si eu port ochelari si nu am suportat lentilele de contact.

| shnako a răspuns:

Eu port lentile de 2 ani fara nici o problema. Daca te speli pe maini inainte sa le pui, nu o sa ai nici o problema. Exista 2 feluri: cele care le dai jos in fiecare seara si cele cu care dormi. Eu port din-acelea cu care dormi pentru ca sunt mai practice. Le pui acum, si le dai jos peste o luna si astfel nu ai nici un risc de infectii. Eu le port o luna jumatate fara probleme, pentru ca nu au nimic. Vei face o chestie foarte buna pentru tine daca vei trece la lentile.

| tpuu a răspuns:

Si eu port ochelari. si nah... thinking crede-ma si eu m-am saturat de ei sad vreau si eu sa scap. dar eu te sfatuiesc dar bine lasate de la gandul cu operatia pentru ca nu sti niciodata daca operatia va fi buna pana la sfarsit... Adica poti sa nu mai vezi dupa operatie. Si la lentile nu iti luawinking pentru ca sunt ffffffffff. greu de pastrat... trebuie sa ai o igiena parte a lentilelor. nu are voie sa iti intre praf in ochii sa te dai cu mana la ochii... [poate simti o mancarime la ochii si porti lentile,, si vrei sa te scarpini, si ce faci atunci?straight face poate esti la scoala si pe banci sunt praf peste tot sunt praf dupa aia dai cu mana la ochii sad ] Nu iti pune lentile si nu mai fa nici operatie...Mai bine sa porti ochelari decat sa nu mai vezi sau sa iti apara dp operatie sau dp lentile o infectie cevawinking. Poarta ochelari. asta e cel mai bine

Succes

| sebbyS a răspuns:

Si eu port ochelari. Dar am astimatism ( sau cum so chema ). Doctorul imi recomanda sai port peste tot, dar eu ii port numai in casa laughing. Nu vreau sa te incurajez pe tine sa nu-i mai porti, la tine e un pic mai grav. Dupa parerea mea ar fi mai bine sa ramai cu ochelari si sa-ti iei lentile pentru ocazii mai speciale. PARerea mea faci cum vrei

| TATY_6941 a răspuns:

Draga Andreea. Poti sa incerci. In cazul in care nu ai intoleranta pentru lentile (ochii le pot suporta) atunci nu cred ca va fi o problema. Doar ca mai sunt si alte posibilitati acum. Ca sa nu permiti miopiei sa progreseze, dar si pentru ca sa nu mai porti ochelarii, se aplica o metoda speciala, (pentru Romania este una mai noua dar care se practica deja la Bucuresti si in alte clinici)- Ortocheratologia. Sau Terapia Refractiva cu lentile de noapte. Lentilele speciale, terapeutice, se aplica pe ochi pentru perioada somnului de noapte, iar dimineata, dupa ce le scoti, vederea revine la normal si poti vedea foarte bine si fara ochelari sau lentile de contact. lentilele se aplica regulat, de dorit in fiecare noapte, si nu simti nici un discomfort cand dormi, astea din experienta proprie. Poti sa mai cauti informatie in net pentru detalii, dar cred ca este o SOLUTIE pentru tine. Bafta!

| TATY_6941 a răspuns:

Mai pot sa-ti ofer si un mail - oftalmocorect@gmail, com