| Luck8383 a întrebat:

Port ochelarii de un an și nu mai vad la fel de bine cu ei.
De ce?
Ee exemplu de la distanta vad cu ei puțin încețoșat.
De la apropiere cand scriu uneori trebuie sa îmi forțez ochii.
Eu am și întrerupt purtatea lor mult.
Oricum peste 1 săptămână am programare la optician.
Dar îmi e frica pentru vederea mea

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, tu folosesti ochelarii incorect!
Perechea aia de ochelari este ori de apropiere ori de departare si nu pot fi folositi sa vezi la departare cu ei si sa citesti cu ei.
Nu stiu de ce nu ti-a explicat medicul, dar acei ochelari daca sunt cu "-" MINUS se folosesc NUMAI pentru departare si NU se folosesc deloc la citit.
Daca ochelarii aceia sunt cu PLUS + atunci sunt numai pentru citit, in nici un caz folositi cand la mers.

| dullcat a răspuns:

Buna.Suna ca si cum ti-a crescut dioptria.Nu degeaba ti s-a zis sa revii la control peste un an.Totusi, de ce ai intrerupt purtarea lor? Uite-ti raspunsul. Ochelarii sunt acolo pentru a stabiliza dioptria. Daca tu nu ii mai porti ochii se vor forta inutil si aceasta va creste.

| ioana748 a răspuns:

Dioptriile se modifică in timp si ochelarii se ajustează in funcție de acestea.
Probabil iti vei schimba ochelarii. Ma gandesc ca deja ai ochelari cu lentile bifocale sau progresive.
Multa sanatate,

| KovacsB a răspuns:

Violeta crede ca toata lumea are o varsta la fel ca ea, cand incepi sa ai nevoie de ochelari pentru citit. rolling on the floor
Tu ai miopie si nu ai purtat ochelarii permanent si s-au modificat dioptriile. Posibil sa ai si astigmatism si opticianul nu a avut rabdare sa-ti gaseasca gradatia corecta.