Simptomele alergice apar - de regula - in mai putin de 1 ora dupa contactul organismului cu alergenul.
Acest interval de o ora poate sa-ti fie indiciu pentru gasirea acelui factor comun, care a provocat simptomele (in mod repetat).
Daca banuiesti deja cateva motive posibile, atunci le incerci, pe rand, la un interval de cate o zi. Cand iti apar simptomele (provocate) inseamna ca ai si identificat alergenul, trebuie doar sa-l confirmi inca odata peste 1-2 zile.
Deseori putem avea alergie la unele fructe (capsuni, zmeura etc.) sau alte substante. In aceste cazuri (si nu numai) ne putem "invata" organismul cu substanta respectiva.
De exemplu, daca avem alergie la capsuni sau zmeura, atunci culegem 1-2 frunze, cu care frecam pielea pe bratul inferior. Oielea se va inrosi, dar peste 1-2 zile roseata dispare. REPETAM acest proces de atata ori, pana cand nici la frecare pe suprafata mare, pielea nu se mai roseste, nu se face nici roz (de regula, maximum 7-10 zile). Astfel, organismul "a invatat" alergenul si putem consuma (intai cu masura) din fructul-problema.
La fel se poate proceda si cu majoritatea altor alergeni.
"Bubite" (urticarii) pot aparea si de la unele alimente, pe care ficatul prelucreaza greu (de obicei carnea grasa, prajita, ouale, etc. pot provoca urticarii).
In aceste cazuri, se vor consuma cantitati mici din acele alimente, preferabil combinate cu muraturi sau alte verdeturi, dupa caz. Treptat, se pot mari usor cantitatile consumate, dar avand grija sa nu dauneze, sa nu faca simptome.
Lenjeria de pat, caldura din camera, mancarea de seara...din astea, schimba-le
Da, poți. Încearcă să ingerezi orice alergen cunoscut și în cazul norocos în care nu ai murit vei afla. Dacă asta nu sună prea bine atunci du-te la medic
Nu stiu, gandeste-te la ce ai mancat, fa curat prin casa, si ai putea sa te duci la doctor sa faci un test eventual.