| pantofipantofi a întrebat:

Pot avea menstruatie peste sarcina? mi-a venit ciclu m-a tinut 2 zile normal apoi a inceput sa curga mai slab in ultimile 3 zile, de regula inainte ma tinea 5 zile puternic si a 6 slab, acum m-a tinut 2 zile puternic si ultimile 3 slab, pot sa fiu insarcinata? am facut sex in fiecare zi dar protejat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Cristiann25 a răspuns:

Da unele femei au menstruatie peste sarcina.
Sunt baiat dar am cunoscut cazuri de femei care nu au stiut ca sunt insarcinate pana nu a miscat copilul pentru ca menstruatia le-a venit regulat!
Mergi la un medic ginecolog si o sa iti spuna el tot sau daca nu poti incerca un test de sarcina urmand instructiunile din cutie!
Te pup!

| Violente a răspuns (pentru Cristiann25):

Nu le-a venit regulat, menstruația peste sarcină NU există, este doar un mit. Au fost ele amețite sau nu au dat atenție menstruatiei pe de-alungul vieții și nu au dat atenției nici simptomelor (sanilor, unrinării frecventeetc). In sarcină, POT FI sangerari vaginale care POT fi confundate cu menstruația dar acestea durează 1-3 zile și sunt foarte slab cantitative. Acele femei care nu au știut ca sunt insarcinate dupa cum am spus sunt adormite și nu oferă atenție SAU așa a fost menstruația lor, slab cantitativă și de durată scurtă și din această cauză au confundat-o. happy

| Violente a răspuns:

Nu ești însarcinată.
Te-a ținut 5 zile și dacă nu ai observat nimic modificat la culoare, atunci stai fără griji, mai ales că a fost protejat.

Pentru și mai mare siguranță, spune-i sa nu mai ejaculeze in prezervativ și umpleți prezervativul cu apă după fiecare contact.

| Cristiann25 a răspuns (pentru Violente):

Cum spui tu poate esti mai informat(a) dar eu am spus ce stiu.Incerc sa ajut pe toata lumea cum pot!
Si na chiar cum ai spus tu uite se poate sa aiba sangerari si sa confunde menstruatia sa nu-si dea seama ca sunt insarcinate si apoi sa se trezeasca, ca nu mai pot face avort! Un control la ginecolog nu strica!

ABSOLUT. Niciodata nu strică un control la ginecolog, de fapt asta ar fi primul lucru pe care ar trebui să-l facă o fata dupa începerea vieții sexuale, pe a mea nu o conving nicicum. laughing

| Cristiann25 a răspuns (pentru Violente):

Da asa e recomandat ca dupa inceperea vietii sexuale sa mergi la un control ginecologic dar multe fete NU fac acest lucru deoarece isi incep viata sexuala sub 18 ani si nici prietenii lor nu sunt majori deci nu au cu cine merge, altora le e rusine sa se dezbrace in fata altcuiva!

Hehe aici ești dezinformat, orice fată care are varsta de 16 ani împlinită se poate duce singură la ginecolog. Crede-mă happy

| DNSK a răspuns:

Http://www.copilul.ro/......a5650.html

comoditatea asta..mai bine scrie pe TPU decat sa cautam singuri raspunsuri

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din moment ce ai făcut sex protejat ( cu prezervativ, cred ) şi bănuiesc că aţi verificat prezervativul DUPĂ actul sexual ( să NU fie rupt ), NU ai cum să rămâi însărcinată.

Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).

Dacă menstruaţia ta a avut aceste "caracteristici" atunci e POSIBIL să fi însărcinată!

Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge atunci NU cred să fi însărcinată.

Având în vedere modul în care ai descris menstra avută, NU cred că este vorba de "ciclu peste sarcină"!

Cea mai SIGURĂ metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, deoarece are DUBLU rol : previne o eventuală sarcină, DAR previne şi infectarea cu diverse boli cu transmitere sexuală ( BTS ) – la o utilizare CORECTĂ!

De aceea, recomand NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat; se poate verifica atât vizual, cât şi prin umplere cu apă ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99-100 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Toate cele bune.

| mona a răspuns:

Nu poti sa fi insarcinata, se intampla sa mai vina ciclul peste sarcina dar astea sunt cazuri rare

Răspuns utilizator avertizat
| andra111222333444555666777888999 a răspuns:

Wow, in fiecare zi... Iti cam place viata happy