| Florazul15 a întrebat:

Pot de la o sperietura foarte puternica să fac infarct? Menționez că după ce m-am speriat am simțit o amețeală puternică și un tremurat în tot corpul și mă doare inima. Este posibil să fi făcut infarct?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Nu, nu are treaba, probabil ai anxietate.
Infarctul se face cand se blocheaza o artera cu un cheag [ format din grasime ].
Oricum infarctul nu debuteaza brusc.
''Infarctul miocardic reprezinta o urgenta medicala, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de catre un cheag de sange. Oprirea brusca a fluxului arterial la nivelul muschiului inimii, duce la distrugerea acestuia si poate determina decesul pacientului.

Pe parcursul vietii, la nivelul vaselor inimii (artere coronare), se depun grasimi. In anumite zone, acestea formeaza depozite de grasimi, asa numitele placi aterosclerotice. Aceste placi sunt bogate in colesterol, iar formarea lor este favorizata de fumat, alimentatia bogata in grasimi, excesul ponderal, excesul de alcool, sedentarism, dar si de unele afectiuni precum diabetul si hipertensiunea arteriala. Aceste placi determina ingustarea (stenoza) diametrului vasului.''

| Furnicuta000 a răspuns:

Doar daca ai o afectiune preexistenta. O inima sanatoasa nu se opreste de la o sperietura

| Mindfulness a răspuns:

Simptomele astea le am eu zilnic de la agorafobie din momentul in care ies afară fara xanax! E anxietate, nu e ceva grav.