Banuiesc ca da. Daca nu iti influenteaza in niciun fel analizele de sange e ok. eu am fost si am donat sange si nu m-a intrebat nimic referitor la asta, ci doar am primit intrebari mai mult despre viata personala. De exemplu: ai SIDA? Ai schimbat mai mult de 2 parteneri intr-o noapte? Faci sex neprotejat? Chestii de genul
Donarea de sange este permisa numai persoanelor sanatoase, cu varsta intre 18 si 60 de ani (in afara acestor varste nu exista garantia unui raspuns armonios din partea organismului fata de pierderea a 450ml de sange), celor care nu au valorile tensiunii arteriale sistolice peste 200 mm Hg sau sub 110 mm Hg, femeilor in afara sarcinii sau a lauziei, celor ce nu manifesta stari emotionale exagerate, teama persistenta fata de actul donarii sau o stare de oboseala, nu au consumat alcool sau o masa bogata in grasimi inainte de a se prezenta la recoltare, au de la ultima donare de sange minimum 70 de zile, nu au avut in ultimul timp pierderi de sange si nu au fost supusi unor interventii chirurgicale.starile emotionale exagerate sunt o expresie a afectarii sistemului nervos, cel care coordoneaza repartitia sangelui dupa nevoi, iar in acest caz raspunsul sau poate fi inadecvat.
Eu iau tratament cu antidepresive de un an de zile (Argofan) si am fost astazi sa donez...m-a respins din start... fara nici un consult, analize nimic...