| Mihaela2022 a întrebat:

Pot face vaccinul pentru covid daca sunt insarcinată? Medicul imi spune sa-l fac.
Dar eu nu am incedere.
A incercat cineva sa faca vaccinul in timpul sarcinii?
Se poate intampla ceva rău?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si daca medicul a zis da, tu ce a zis?
Comunitatea de pe TPU e mai de incredere decat medicul.

Mda, cam asa se trateaza romanii

| sierra1 a răspuns:

"| Biankabia : vaccinul pentru covid...Medicul imi spune sa-l fac. Dar eu nu am incedere."

să recapitulăm: in medic n-ai incredere dar in niște cizmari necunoscuți și online, cu aere de medici ai?

mde

| Cosmin86 a răspuns:

Da, dar faci o forma mult mai usoara + il iei mai greu.

| Werrich a răspuns:

Tot ce trebuie sa stii despre vaccinarea anti-COVID-19 in sarcina

https://www.reginamaria.ro/......19-sarcina

| Werrich a răspuns:

Ar trebui sa ma vaccinez impotriva COVID-19 in timpul sarcinii?
DA, ar trebui sa te vaccinezi impotriva COVID-19 in timpul sarcinii. „Nu amana vaccinarea dupa nastere, ar putea fi prea tarziu!" - este mesajul Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania.

Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania, precum si Colegiul American al Medicilor Ginecologi si Obstetricieni (ACOG), Societatea Americana de Medicina Materno-Fetala, Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca toate femeile insarcinate sa se vaccineze impotriva COVID-19, in orice moment al sarcinii.

Administrarea vaccinului anti-COVID-19 te va proteja atat pe tine, cat si pe copilul tau. Exista studii recente care au evidentiat ca anticorpii ajung la fat, protejandu-l. Retine ca femeile insarcinate prezinta un risc mai mare de a face o forma severa de boala (care sa necesite internare in spital sau care sa determine decesul) comparativ cu femeile care nu sunt gravide. Vaccinurile au o eficacitate foarte buna in prevenirea infectiei, a bolii severe si a decesului ca urmare a COVID-19.

Daca ai ramas insarcinata dupa ce ai inceput schema de vaccinare cu un vaccin anti-COVID-19 care necesita doua doze (de exemplu, vaccinul Pfizer-BioNTech sau vaccinul Moderna), ar trebui sa faci si a doua doza de vaccin pentru a obtine o protectie si mai mare. Daca ai febra dupa vaccinare, poti lua acetaminofen deoarece febra - din orice motiv - a fost asociata cu rezultate adverse in sarcina.

Un numar tot mai mare de date confirma faptul ca vaccinurile anti-COVID-19 sunt sigure in timpul sarcinii. Daca esti insarcinata si vrei sa afli mai multe despre vaccinurile impotriva COVID-19, poti discuta cu medicul tau obstetrician (ginecolog). Desi aceasta discutie nu este mandatorie pentru a fi vaccinata, poate fi utila. Poti discuta despre riscul de a face COVID-19 si despre riscul de a face forma severa de boala, daca te imbolnavesti.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Medicul îți spune să faci vaccinul, tu nu ai încredere în el și vii să întrebi pe... TPU? Băi, ești reală?

| MariaEElena0505 a răspuns:

Eu stiu ca se poate. Ba chiar este și recomandat sa-l faci. Am auzit de câteva femei însărcinate care au făcut vaccinul și totul e ok. Sarcina ușoară! ‘)

| emilllyya a răspuns:

Daca nu ai incredere nu il face. O fi o alegere mai buna sa il faci, insa daca nu esti convinsa mai bine mai astepti. Incearca sa te protejezi cat mai mult si sa te testezi daca ai simptome sau daca banuiesti ca ai intrat in contact cu cineva. (asta e bine sa faci si daca alegi sa te vaccinezi)
Multa sanatate tie si copilului!

| Grigore31 a răspuns:

Ar trebui intrebat un medic specialist epidemiolog.
Iti dau seama ca un medic de familie ce experienta poate sa aiba in tehnologia mARN si impactul in gravidanta.