| dumitru_ina a întrebat:

Pot refuza controlul ginecologic facut de un medic rezident sau stagiar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mariazet45 a răspuns:

Da, ai dreptu sa iti alegi medicu teoretic, pentru ca daca esti in spital si vine cu medicu care te-a internat nu cred ca iti da mana sa-i zici medicului care te-a internat ca nu ai incredere in medicu pe care ti l-a adus el. Dar poti spune asta daca intr-adevar ai motive

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poti refuza consultul oricarui medic. Daca ai refuzat consultatia facuta de un medic rezident, nu mai ai dreptul la consultatia oferita de medicul primar care il coordoneaza. Asa incat daca urasti medicii rezidenti sau stagiari, ai grija sa-ti alegi un ginecolog care sa nu indrume formarea altor medici.

Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Da! Ai dreptul sa iti alegi medicul! Dar, daca refuzi din cosiderente de lipsa de experienta... s-ar putea sa te inseli..., sunt si stagiari sau rezidenti profesionisti..., care stiu ce au de facut!
Dar, repet, ai dreptul sa refuzi..., daca nu esti in urgenta...si nu ai de ales..., poate interventia sa, sa fie eficienta!

tundenana
| tundenana a răspuns:

Din experienta iti spun ca un medic rezident sau stagiar poate te consulta mai bine decat un medic care face asta de atatea ani... un rezident o sa se uite mai detaliat la tine tocmai pentru ca e interesat... medic rezident nu este = necunostinta sau incompetenta... stiu dupa mine... crede-ma in studentie am fost mult mai atenta la tot ce faceam pentru ca stiam ca oricand pot gresi... nu eram sigura pe mine insa pana la urma imi faceam treaba cum trebuia... aveam profesori buni care ma sfatuiau si asta insemna foarte mult pentru mine... nu te speria de rezidenti si ei trebuie sa incepa undeva nu? iar ca raspuns iti pot spune ca ai tot dreptul sa refuzi un rezident sau chiar un medic, ai dreptul sa iti alegi tu medicul... din cate imi mai aduc aminte daca consultatia se desfasoara in cadrul spitalului la urgenta nu se poate sa refuzi rezidentii... ei sunt acolo pentru ca sa sunt considerati competenti, ei sunt medici au licenta au tot dreptul sa fie acolo... sunt platiti pentru asta

Bula
| Bula a răspuns:

Poti refuza orice medic, nu numai stagiari, este dreptul tau.
Daca doresti, poti sa-ti schimbi orice medic curant sau chiar si medicul tau de familie, dentistul etc.
In fond, este vorba de tine, de sanatatea ta, de viata ta, si fara incredere nu poti fi obligat(a) sa te consulte / trateze o persoana in care n-ai incredere!
Totusi, este bine sa invoci motive plauzibile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da poti! dar si ei trebuie sa castige experienta si, unii s-ar putea sa te surprinda si sa fie foarte bine pregatiti. eu personal as lasa un rezident sa ma consulte. este mult mai atent si se concentreaza mult mai mult pe problema. oricum depinde de tine.