| Elelena65 a întrebat:

Pot să beau Cola în timpul tratamentului cu antibiotic? Așa când iau pastila o iau cu apă, dar își mai face efectul antibioticul dacă beau Cola la două trei ore după ce am luat pastila?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Claudiu193729 a răspuns:

S -ar putea că antibioticul sa nu-si facă prea bine efectul daca bei cola, cel mai sigur este sa nu bei cola atâta timp cât iei antibiotice

| AvalohAlyn a răspuns:

Buna! Da, poți.Si își face efectul normal.De ce nu și-ar face? Nu are nicio legătură Cola cu antibioticul.Cola nu are efect terapeutic sau medical, e doar un suc acidulat cu zahar și chimicale sau cu îndulcitori.Care uneori favorizează digestia.Antibioticul sigur își face efectul lui care trebuie sa și-l facă. Cola nu interacționează cu antibioticul că nu este medicament.
Sănătate îți doresc!

| Elelena65 explică (pentru AvalohAlyn):

Am citit pe net ca sunt unele alimente care anulează efectul antibioticelor și de aceea întrebai. Mulțumesc

| Elelena65 explică (pentru Claudiu193729):

Da,nu mai beau ca poate după nu își mai face efectul antibioticul

| Violleta2022 a răspuns:

Mai fetita, tu ai o problema majora sa inteegi ce ti se spune ori nu ai capacitatea intelectuala sa intelegi, fiindca ti-am spus pana acum de 2 ori: NU ai voie sa bei sucuri cand ai probleme cu stomacul DELOC, iar cola este tot suc asa ca NU ai voie, nu din cauza antibioticului ci din cauza stomacului bolnav.

| StoicAnalysis a răspuns:

Atata timp cat bei dupa masa si nu ai probleme la stomac, poti bea fara grija.

| RoCkKiD a răspuns:

Cola n-are nimic, in general chestiile pe baza de grapefruit nu sunt recomandate cu medicamente pentru ca interactioneaza si efectele medicamentului pot fi sau prea puternice sau anulate.