| JaredLevi a întrebat:

Pot sa beau un pahar sau doua de vodka daca iau tratament cu antibiotice?(efixima). Stiu ca nu e recomandat si ca pot aparea efecte adverse gen greata, varsaturi, dureri de cap dar nu am de gand sa ma imbat turta. Vreau doar sa stiu daca pot aparea probleme serioase doar de la un consum minor de alcool.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e recomandat, dar daca este extrem de important, poti bea o gura mica. In nici un caz un pahar, ci mai degraba maxim o jumatate de pahar, 20-30 ml maxim, cat iei o singura data in gura (dupa ce ai ciocnit cu cineva).

| JaredLevi explică (pentru Brigaela):

Sunt constient ca nu e recomandat. Dar efectele adverse sunt chiar asa grave? Adica pot suporta greturi si dureri de cap.

| Brigaela a răspuns (pentru JaredLevi):

Astea sunt minore si neimportante. mai grav este ca toxicitatea hepatica este mare si va duce la distrugerea unei parti din ficat (daca bei mult, de genul 100 de ml) si regenerarea lui gresita (factor de risc pentru o ciroza viitoare). In plus, vor muri neuroni si risti ca antibioticul sa isi reduca efectul si sa fii nevoit sa prelungesti mult tratamentul. Limiteaza-te la o gurita mica de alcool si va fi bine. Nimeni nu va observa ca nu bei, va fi suficient incat sa fii un pic euforic si nici riscurile nu vor fi prea mari.

| JaredLevi explică (pentru Brigaela):

Dar daca nu am luat nici un antibiotic in ultimele 24 de ore?

| Brigaela a răspuns (pentru JaredLevi):

Daca ai terminat antibioticul de minim 24 de ore si nici nu urmeaza sa mai iei in urmatoarele 3 zile, poti bea un paharel mic (50 ml). In nici un caz mai mult.

| CuriousStuff a răspuns:

Efectele adverse pot sa fie de la simpla durere de cap si ameteala pana la ulcer gastric. Antibioticul nu o sa-si mai faca efectul si infectia o sa revina si mai puternica, probabil cu un agent patogen acum rezistent la acel tratament si o sa ai nevoie de un tratament mai puternic care e posibil sa-ti distruga "putin" stomacul. Asculta ce a zis Brigaela ca nu zice rau.