| LoryM22 a întrebat:

Pot sa consum ceai verde neindulcit in loc de apa? Sau consumul excesiv poate avea efecte adverse? Care ceaiuri mai au efecte detoxifiante?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
assiris
| assiris a răspuns:

Nu poti consuma excesiv ceaiul verde dar este recomandat sa bei un pahar mare (cum fac japonezii) dupa fiecare masa, fara zahar si eventual cu lamaie.
Un ceai verde corect se face astfel. Intr-o cana de portelan/sticla nu metal sau plastic, se pune ceai verde 1 lingurita de preferat in locul celor la pliculet. Peste el se toarna apa fierbinte nu clocotita, ci la 90-95 de grade (la temperatura de la dozatorul de apa) Se lasa 1-1, 5 minute dupa care se strecoara in alta cana si se bea. Frunzele ramase nu se arunca. Operatia se poate repeta inca odata sau de doua ori, cu acelasi efect.

9 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Daca vrei sa-l consumi in loc de apa, mai bine nu pe linga faptul ca este detoxifiant este si diuretic, daca ai bei toata ziua ce faci mergi cu pampers dupa tine! Incearac asa folosesti produse naturale pe baza de aloe vera, sint cam scumpe dar se merita.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Ceaiuri cu efecte detoxifiante sunt:ceai verde, ceai de papadie, ceai de coada calului, ceaide patlagina...Iti sugerez sa fierbi(nu prea mult) 1 Kg.de mere in 2-2, 5 l apa.Merele nu trebuie curatate de coaja si nu se pune zahar.Compotul obtinut se consuma pe parcursul unei zile, se poate bea in loc de apa, dupa 2-3 ore devine mai dulce.

| gabimaris a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa combini doua feluri de ceaiuri zilnic si sa le alternezi de la o zi la alta facand diverse combinatii! Ceaiul se bea neindulcit, pentru efecte deosebite poate fi combinat cu zeama de lamaie si, daca chiar nu poti sa-l bei neindulcit, mierea este o alternativa sanatoasa a zaharului!

| sese a răspuns:

Ceaiul verde este sanatos in anumite doze; apa nu poate fi inlocuita cu nimic- suntem facuti din apa; nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ceaiul rosu cica e cel mai bun. sincer, nu stiu de unde o sa l cumperi. eu nu gasesc in baia mare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kat as slabi in 2 saptamana daca beau 3 cani pe zi?

| meblondish a răspuns:

Si eu fac o cura de ceai verde neindulcit, pun doar zeama de lamaie pentru ca...sa fim seriosi...are un gust aiurea.am vorbit cu un doctor inainte de asta si mi-a spus ca pot sa beau pana la 2 litri de ceai pe zi daca nu imi face rau(senzatie de voma, ameteli). beau cam un litru pe zi pentru ca n-am timp mereu sa-mi fac mai mult.am slabit 2 kg intr-o luna de cand beau si nu mai beau nici cafeahappy incearca intai cu o cana-doua pe ziwinking

| delm0nd0 a răspuns:

Pai normal ca apa nu poate fi inlocuita cu nimic, dar cand faci o cana de ceai verde nu cu apa o faci? happy deci nu inlocuiesti nimic. in principiu e tot apa doar ca are in plus niste esente extrase prn infuzie din frunzele de ceai verde. eu beau 1 kg si ceva de ceai verde pe zi cam...si asta de un an si ceva, si nu am constatat nici o reactie adversa, ba din contra ma simt mai bine si toate analizele au iesit ok. deci beti cu incredere...sau cu cana happy

| andreea_8199 a răspuns:

Nu cred ca are ceva daca bea ceai in loc de apa