| DanielDanny a întrebat:

Pot sa folosesc Corega sau Fixodent ca umplutura temporara in loc de plomba?

Sau daca exista un produs special pentru asta gasit in farmacii, cum se numeste?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Corega si Fixodent sunt adetive (lipici) care se folosesc pentru fixarea mai buna a protezelor dentare, in gura. Daca ar intra intr-o carie, ar fi greu de indepartat, ar astupa caria din dinte.
O carie ne-curatata si astupata poate face complicatii (puroi) in cateva zile!
Cel mai bine este ca, dupa mancare sa scobesti dintele cu scobitoare, dupa care sa clatesti puternic dintele (preferabil cu ceai de musetel caldut).

| DanielDanny explică (pentru Bula):

Stiu ca e adeziv, dar este promovat ca fiind un adeziv temporar care nu permite patrunderea resturilor de mancare sub proteza, asa ca de ce nu ar fi bun pentru acoperirea temporara a unei gauri facute de dentist din care a cazut plomba?

S-ar putea sa ai dreptate ca de dinti s-ar putea lipi mai puternic si ar fi mai complicat de indepartat, deia am intrebat daca exista vreo varianta de ciment de acoperire temporar care se gaseste in farmacii! Ca asa pot sa gases si pe eMAG destule variante, dar nu am incredere sa comand online ceva ce o sa imi pun in gura!

| Bula a răspuns (pentru DanielDanny):

Daca astupi caria, atunci raman resturi de mancare in ea, care vor intra in putrefactie. In 1-2 saptamani vei face absces (puroi) si dintele va trebui extras, il pierzi.
Din acest motiv am recomandat scobirea cu scobitoare dupa fiecare mancare, dupa care clatit bine.
Asa dintele nu se va infecta. Totusi, in 2-3 saptamani va trebui mers la dentist si plombata caria, fiindca gaura se va largi si dintele se va strica mai tare.

Răspuns utilizator avertizat