| afrodita17 a întrebat:

Pot sa imi iau somnifere de la farmacie fara reteta? Nu pot dormi decat cateva ore pe noapte si asta ma termina psihic...Sau stiti voi alte pastile care sa aiba acelasi rezultat ca un somnifer?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BluePuff_3062 a răspuns:

Se pot cumpara somnifere de la Plafar. Cel mai bun este Sediphit.Se iau intre 2-5 ml inainte de culcare, seara.Se poate incerca si cu capsule de Passiflora, dar nu au acelasi efect.Se pot cere la farmacie somnifere, dar, de obicei, nu dau fara reteta. Cel mai bun somnifer este Imovane, dar nu e recomandat sa se ia prea mult timp.Sanatate!

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Imovane este un somnifer foarte puternic, pe care ar trebui sa-l folosesti doar sub stricta supraveghere medicala. Adica numai recomandat de medic si mergand macar saptamanal la medic pe durata tratamentului. Cred ca preparatele de la Plafar sunt mai potrivite, dar doar pe termen scurt. Nu lua somnifere mai mult de 2-3 nopti pe luna, fiindca e periculos.
Cel mai bine e sa-ti faci un priogram pe care sa-l respecti zilnic, inclusiv in weekend. Adica sa te trezesti la aceeasi ora, nu mai tarziu de 7.30, sa te culci fix la aceeasi ora, de preferat 23.00 si din momentul in care te asezi in pat pana te dai jos sa nu treaca niciodata mai mult de 8 ore. In plus, nu sta niciodata in pat ziua si creeaza-ti un ritual inainte de culcare. Eu cand aveam insomnii imi facusem un program: la 10.30 seara faceam dus, beam un pahar de lapte cald, apoi ma bagam in pat cu o carte frumoasa, in liniste si la lumina unei veioze. La 23.00 stingeam lumina. Puneam ceasul sa sune la 6.30 si nu zaboveam in pat nici un minut dupa ce suna ceasul. Iti proit ca in maxim doua saptamani acest regim va da roade fara nici un fel de medicament.

| string a răspuns:

Lasa somniferele ca nu-s bune. Fa un inventar cu ce mananci si ce bei, scoate din uz alimentele cu cofeina, zahar sau faina alba.

Vorbeste cu un medic sa vezi ce lipsa de vitamine ai ( probabil B6 ecapul unei lungi liste) si minerale ( cel mai probabil magneziu e cap de lista - la fel de lunga). Ia de la farmacie melatonina si ia seara la culcare 2 pastile. 3 zile iei cate 2 pastile de melatonina, apoi cate 1. Dupa ce iei pastila te bagi in scutece si la culcare. Melatonina nu este somnifer; o sa-ti corecteze calitatea somnului si ritmul de somn. Nu dureaza mai mult de 3-4 zile sa-ti reglezi somnul. Totul este sa-ti scoti "calculatorul" din priza. aka creierul. Inceteaza sa te gandesti la cele de peste zi. Corecteaza-ti programul, dieta, iesi la soare! Si o sa-ti revii repede si complet.

| mioara a răspuns:

Decat pastile mai bine bea seara la culcare cate o cana de ceai verde o perioada.

| emanuilchisca a răspuns:

Pot sa iti dau eu is niste medicamente de la americani si sunt foarte buneam si niste ciauri pe plante daca vrei sun legale si iti grantez ca o sa te odihnesti bine intra pe yahoo mesager ci id emanuilchisca si ti le ofer la pretul de numai 200 roni is o minune tio spun cu mana pe inima

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inlocuieste cafeau coca cola cu un ceai bun de tei cu miere seara inainte de nani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca iau somnifere ma pot trezi de exemplu suna un telefon il aud?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sedatif pc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da

Alte răspunsuri