| UnchiulRamiz a întrebat:

Poți face diabet ușor consumând dulciuri de la Astoret? Mezartinul ma rupe de stau în pat, somnul adică. Eu ne luând antidepresive pana acum o luna. 15 mg iau de mezartin.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Depinde, daca ai gene de diabet, poti sa faci, daca n-ai, nu prea faci nici daca mananci dulciuri, cel mult te vei ingrasa, dar atat.
Mizarten iei 15 mg, ala da pofta de mancare si sedeaza.

Daca mama sau tata n-are diabet, nu-l faci.

| UnchiulRamiz explică (pentru Mosotti):

El o avut dar nu știu de când.

| Mosotti a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

O fi avut, dar nu o sa ai tu.

| Floridori a răspuns:

Astoret nu poate inlocui Mirzaten deoarece substantele active sunt diferite; aripiprazol, respectiv mirtazapina.

Mirtazapina este un antidepresiv atipic, pe cand aripiprazolul este un antipsihotic atipic derivat mixt.

Daca Mizartenul are foarte multe efecte adverse in cazul tau, spune-i medicului ca ai vrea sa gaseasca o alta optiune.Substantele de acest gen se prescriu intr-un ansamblu, in functie si de celelalte medicamente din schema de tratament, deci fiecare are efect optim doar in combinatie cu anumite alte substante, in timp ce cu altele, la intamplare, ori nu mai au efect, ori pot avea efecte nedorite.

Cat despre diabet, NU se face diabet de la consumul de zahar. Punct!

| UnchiulRamiz explică (pentru Floridori):

Și greață și starea de vomă când mănânc doar sa fie de la mizarten? La TM mi-o prescris la consult 8n salvare.