Nici vorba de asa ceva, alte mamifere manca doar fructe si nu au diabet, stramosi nostru aveau o dieta bogata in fructe, legume, carne, grasimii
"Multi veniti, putini alesi!"
1. Diabetul nu are nimic de-a face cu grasimea. Pur si simplu, pentru ca glucoza sa penetreze mebrana celulara si sa "hraneasca" (glucoza este sursa primara de energia a organismului) este nevoie de insulina. Incapaciatatea pancreasului de a produce insulina, respectiv deficitul de insulina, este diabetul de tip I. Incapacitatea organismului de a folosi eficient insulina (rezistenta la insulina) este diabetul de tip II.
2. Vitaminele continute in fructe nu influenteaza in nici un fel mecanismele de producere sau asimilare a insulinei.
Comparativ cu merele, bananele contin mult mai putine vitamine, dar contin minerale esentiale in buna functionare a organismului (potasiu, magneziu si calciu).
3. Fructele nu contin glucoza si nici glucide transformabile in glucoza. In schimb contin fructoza, care este este metabolizata de catre ficat si transformata in compusi folositori. Excesul de fructoza poate provoca dereglari ale functionarii normale a ficatului, dar in nici un caz diabet. Fructele consumate in cantitati rezonabile (1 mar si 2 banane sunt absolut in regula) nu sunt in nici un fel un pericol!
Nu, pentru că fructele nu au zahăr.In general doar zaharul și substanțele dulci îți dau diabet, dar fructele nu au așa ceva.
Nu. Fructele sunt foarte sanatoase, si au multe vitamine, mai ales bananele. Poti manca linistita! Te pup!
Diabetul este provocat de grasimea care se depune in sistem si nu mai lasa glucoza sa ajunga la destinatie de unde si nevoie imediata de insulina. Deci, dupa parerea mea, consumul in cantitatile care le-ai prezentat nu au cum sa te afecteze.
TinaDoll2022 întreabă: