Paduchii de cap se hranesc sugand sange din pielea capului. Muscatura lor produce mancarirne si uneori se infecteaza. Ouale maronii ajung la maturitate in opt zile de la depunere. Invelisurile lor goale, alb sidefii, asemanatoare cu matreatii, se muta o data cu cresterea parului, in timp ce insectele raman mai departe pe pielea capului.
Paduchii de cap se transmit cu usurinta prin contact direct, prin folosirea in comun a pieptenului, periei, palariilor, precum si a prosoapelor. Cel mai des se raspandesc in scoli, printre copii si cei care lucreaza cu copiii.
Cum prevenim paduchii de cap?
Controlati cu regularitate capul copilului pentru a observa eventualii paduchi sau lindini, mai ales in zona de sub breton, de la ceafa si deasupra urechilor. Daca la scoala unde invata copilul s-a anuntat o epidemie de paduchi, cercetati-i capul si mai constiincios, la interval de cateva zile. Cea mai buna metoda ca sa va dati seama daca are sau nu paduchi este sa-i pieptanati parul cu pieptenele ud.
Pentru a preveni acesti paraziti, pieptanati parul de doua ori pe saptamana cu un pieptene muiat in apa calda, in care ati turnat 10 picaturi de ulei de arbore de ceai.
Binenteles ca poti, asta tine de igiena. daca o aplici este OK daca nu....vei avea cu caru
anonim_4396 întreabă:
MeGustaaaaa întreabă: