| TURCUL0001 a întrebat:

Poti sa fii intepat cu un ac de seringa de catre cineva fara sa simti intepatura? thinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Da, este posibil.

In cazul oamenilor sanatosi, depinde de locul intepaturii, tehnica folosita si starea de moment a organismului. La acupunctura, de exemplu, desi simti unele ace, nu simti cand se introduce fiecare ac. De asemenea cand nu te astepti sa fii intepat, sau cand atentia iti este puternic distrasa spre altceva ori cand esti intr-o situatie in care se descarca multa adrenalina, e posibil sa nu simti o intepatura rapida. Ultima posibilitate, la oamenii sanatosi, este sa fie sub anestezie indusa.

Exista si cazuri patologice, cu anestezie produsa de boli neurologice: oameni care au pierdut total sau partial sensibilitatea tactila, termica si dureroasa.

19 răspunsuri:
| AmXjKr a răspuns:

"Ca sa te faci bine, mai intai trebuie sa te simti rau". Deci NU!

| Letty03 a răspuns:

Nu. Ai facut vreo data injectii? Daca da ai aceeasi senzatie.

| RedDany a răspuns:

Nu! este imposibil. dc?

| EaEmma a răspuns:

E imposibil...

| Fatamuntilor a răspuns:

Cineva a facut o glumita...( nu pot sa ma gandesc la ceva rau)

| MihaiFCB a răspuns:

Poti sa faci o injectie fara sa simti nimic. a fost descoperita o noua tehnica de injectie - post-mortem happy

| TURCUL0001 explică:

Nu imi este frica de injectii chiar imi plac foarte mult, am avut o altercatie cu un drogat si avea un ac de seringa in mana, si imi este frica ca nu carecumva sa ma fi intepat fara ca eu sa fi simtit.

| TURCUL0001 explică (pentru RedDany):

Am avut o altercatie cu un drogat(aurolac) si avea un ac de seringa in mana, si imi este frica ca nu carecumva sa ma fi intepat fara ca eu sa fi simtit, chestia este ca pe brat am o mica pata din aceia galbena care apare dupa ce faci o injectie, este posibil sa fi fost intepat fara sa imi dau seama sau este doar paranoia mea? Mersi.

| Bonciu_Robert_1999 a răspuns:

Este posibil in cazuri foarte rare, cand acea parte iti este amortita, in rest nu.

| Empathizer a răspuns (pentru TURCUL0001):

Daca v-ati luat la cearta si te-a impins sau te-a lovit, e extrem de posibil ca aurolacul sa te fi intepat fara sa simti ntepatura (vezi situatia cu adrenalina de care spuneam mai sus). Ar fi prudent sa mergi la medic.

| TURCUL0001 explică (pentru Empathizer):

Cu siguranta voi merge la un medic cat de carand, cine stie ce boli poate sa aiba aurolacul ala, nici nu vreau sa ma gandesc! mersi mult!

Daca nu esti vaccinat impotriva hepatitei B, vaccineaza-te cat mai repede! In primele 72 de ore de la altercatie, daca e posibil.

Mie nu imi este de hepatita, mie sa nu fi avut toate bolile cu S (sida, sifilis si altele)

Pentru a preveni SIDA exista tratament cu antiretrovirale, pe care ar fi cazul sa-l soliciti (nu ti-l da medicul de familie, ia-ti de la el un bilet de trimitere la Boli infectioase). Siflilisul se trateaza si el cu succes. Dar singurul tratament preventiv pentru hepatita B e vaccinarea. Boala e mult mai greu de tratat, daca apuca sa se instaleze, si rezultatele nu sunt intotdeauna garantate. Nu neglija vaccinarea.

| Zenithf a răspuns (pentru TURCUL0001):

Hepatita ii foarte marsava. Poti face boala, te poti si insanatosi, dar apoi sa te trezesti peste 10-15 ani ca ai facut ciroza... nasol rau. straight face

| Pitagora a răspuns:

Da daca esti beat crita

| Empathizer a răspuns (pentru Pitagora):

Ia te uita, asta cu betia mi-a scapathappy Ai dreptate, desigur, un om beat crita e foarte bine anesteziat!

Nu consum acool decat la ocazii speciale, tnx!

| Pitagora a răspuns (pentru TURCUL0001):

Eu vorbem in general dc nu tii un prosop in gura ca sa in strangi cand te doare