Da, poti sa-ti inghiti limba dar foarte rar, stiu un caz. o persoana era foarte slabita, si a picat pe spate, s-a lovit cu capul de pamant si si-a inghitit limba.Din fericire nu a patit nimic pentru ca a venit repede cineva si i-a scos-o. Nu te speria, se intampla foarte rar.
Ori n-am inteles eu intrebarea ori voi nu ganditi...
Cum adica nu-ti poti inghiti limba? Au fost o multime de cazuri.
Este chiar foarte posibil sa ti-o inghiti in cazul unei lovituri la gat, unui lesin sau al unei crize de epilepsie...
Primul exemplu care-mi vine-n minte este cazul fotbalistului Antonio Puerta, care s-a prabusit pe teren in timpul unui meci, pierzandu-si cunostinta, din cauza unui stop cardiac. Totodata si-a inghitit si limba datorita unei leziuni cerebrale ireversibile.
Colegii sai, Andres Palop si Ivica Dragutinovic, au intervenit repede si au incercat sa ii tina limba. Nu, nu i-a ajuns in stomac.
Poti vedea video:
http://www.youtube.com/watch?v=C6TEMak2UC0
Obsedatilor de "fundita ", nu o luati ca o jignire, dar habar nu aveti. (Numai SkyHunter232 are dreptate) Doar intr-o boala se poate intampla asa ceva... Sau in cazul in care e ceva dereglat cu limba si e foarte flexibila si ti-o poti lungi mult, destul de mult ca sa ajungi la ureci, sau pana peste ochi cu ea, atunci, in cazul asta cred ca se poate. Doar cred
Bafta si sarbatori fericite!
Sunt niste simptome de inghitire a limbii: tuberculoza, mancarimi pe limba, bube pe limba etc... dar doar in cazuri extreme de exemplu moartea
P.S:doar la epilepsie ex:cand ti se dau ochii peste cap sau paralizie
Da, poti. atunci cand te sufoci si nu mai poti respira, sau inainte de moarte. oamenii de obicei isi trag limba in esofag dupa care nu mai pot respira si mor mai repede.
Nu ai cum deoarece sub limba ai ceva care impiedica sa o inghiti. Funda?
NU o luati ca o jignire dar habar nu aveti.
Desigur ca poti sa iti ingiti limba doar ca nu intentionat. Aceasta chestier se face de la o anumita boala de la glanda salivoasa care se extinde pe la mai multe parti de la nivelul capului si tot asa si deodata te trezesti ca iti inghiti limba si te sufoci cu ea.
Si pe mine ma cam sperie.
Stiam ca este o boala, dar nu mai stiam exact cauzele ei
Ai dreptate.
Bineinteles ca s-a intamplat.
Si se poate. Se intamla foarte des la epilepsie, la acele crize.
Nu s-a intamplat asa ceva! Dar se poate de exemplu: cand un boxer este facut K.O
In niciun caz! Un astfel de caz nu a avut loc niciodata, si nici nu va avea loc! funda?
Carmen133 întreabă: