| Andreea_8468 a întrebat:

Prietena mea cea mai buna are un tic de cativa ani. Poate fi destul de aiurea.pentru. ca poate fi un defect pentru ea.Si as vrea sa o ajut sa scape de el dar nu stiu cum.Incerc sa o atentionez. Nici nu se potoleste si mi-e si cam jena sa ii spun mereu.Cum sa fac sa o ajut. Ajutati-ma va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
tundenana
| tundenana a răspuns:

Hmmmm... cred ca ar trebui sa o sfatuiesti sa mearga la medic... sunt anumite boli cardiace care dau acest tremur al capului... poate nu e un tic... poate este cine stie... da efectiv din cap sau tremura? ca nu e tot una... insa nu cred ca s-ar supara daca i-ai zice frumos pe un ton mai lin... sa mearga sa vorbeasca cu medicul ei de familie... el o va sfatui unde sa mearga... sau ce e de facut... o vizita la un psihiatru bun sigur ar fi de ajutor... daca sunteti prietene bune nu se va supara ...sanatate

Shin
| Shin a răspuns:

Pai depinde. ce face de e asa de naspa? happy
Shin.

| jo a răspuns:

Nu este vina ei ca nu se potoleste. Ticurile nu pot fi controlate si pentru a scapa de ele are nevoie de psihoterapie. Convinge-o ca viata ei va fi mai buna daca face ceva in acest sens. Eventual cere inainte parerea unui psihoterapeut care iti poate spune cum sa o convingi.

| leonet09 a răspuns:

Cati ani are prietena ta si prietenul ei?
Oricum poti sa-i zici ca l-ai vazut de mana sau ca se pupa cu alta...
Eu asa as face daca as fi in locul tau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si totusi ce tic are? tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista si un medicament pentru ticuri:Haloperidol.

| Andreea_8468 explică:

Da din cap destul de aiurea.Ca si cum ar aproba cevastraight face

| Andreea_8468 explică:

Da din cap, nu tremura.Am mai atentionat-o de multe ori.Cand vrea, se poate stapani. Dar ma simt aiurea sa o atentionez mereu.