Intradevar oxiurii migreaza din anus in vagin dar nu sint asa de multi incat sa iasa in sange pe tampon; Igiena intima la menstruatie este obligatorie, daca se poate de 3 ori pe zi la menstruatie, daca este si prietena ta ca o fosta colega de-a mea din liceu sa nu se spele deloc cand este la menstruatie pana la sfarsitul acesteia este clar ca faci viermisori de tot soiul si poti capata si mai cine stie ce boala, parerea mea este ca nu trebuie sa faca mare lucru decat sa mearga la un consult ginecologic si apoi cu siguranta va merge la un examen coproparazitologic.Sa aiba grija de lenjeria intima sa fie spalata foarte bine, fiarta si calcata, iar tampoanele trebuie schimbate periodic.
Legiuitoarea are dreptate; asa avea insa cateva modificari: nu mai astepta sa treaca menstra, cumpara de la farmacie un recipient (ca nu creste la medicul de familie in cabinet), acesta nu trebuie neaprat sa fie steril deoarece trebuie sa faci coproparazitologic nu coprocultura, si te poti duce direct la un laborator pentru analize. Daca vrei sa faci gratuit analiza iti trebuie trimitere de la medicul de familie - din experienta iti spun ca la majoritatea laboratorelor s-au terminat fondurile alocate de casa de asigurari... asa ca va trebui sa platesti analiza si cu trimitere si fara. Coproparazitologicul mai trebuie repetat daca iese negativ.
Bună.
Tampon extern, să înțeleg!
Trebuie să facă urgent un coproparazitologic din scaun, are oxiuri (viermișori intestinali). Trebuie să evite consumul de lactate, în special laptele dulce. Fuga la medicul de familie, imediat după ce ia trecut menstra pentru ai da un coprocultor (recipient special steril în care v-a pune un pic din masa scaunului de dimineață, v-a lua din trei locuri).
Toaletarea externă să fie mai des făcută, lenjeria de corp spălată și fiartă. Mare grijă să nu ajungă în vagin. Este bine dacă merge și la un consult ginecologic.
Sănătate.
Pa, pa.
Bună.
Dragă @Furni, stai liniștită, nu este nevoie să-ți ceri scuze.
Eu nu fac afirmații nefondate și răspund la întrebările unde le știu răspunsurile, în rest citesc la ceilalți, o documentare suplimentară niciodată nu strică și îmi văd de treaba mea.
O seară plăcută și să fii iubită (de cine vrei tu). Te-am pupat.
Pa, pa.
Are oxiuri, sunt vermi de pana la 10 mm lungime, albi. La femei asa se manifesta, in final ajung in zona vaginului, la barbati in zona anala, ca acolo isi depune ouale dupa ce le plimba prin tot sistemul digestiv. Se gasesc la farmacii tot felul de pastile, nu e chiar un caz de urgenta, mergi la farmacie si ii prezinti problema si iti va oferi un medicament calitativ in functie de resurse ai
adelina63 întreabă: