anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Prietenul meu si-a prins degetul in lift si I s-a inegrit unghia. Nu vrea sa mearga la medic desi arata utat. Ce pot sa fac pentru a nu se infecta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Daca nu vrea sa mearga, nu-i bai.Si mie mi s-a intamplat, nici o tragedie, ii cade unghia si se regenereaza iar.happy

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nimic, daca e capos!
Explica-i:
Daca nu mai suporta durerea si se va infecta degetul, va face puroi, atunci ii va trebui sa indeparteze unghia sau... poate sa-si piarda degetul!

cristian
| cristian a răspuns:

Important este sa nu sa se infecteze.
Sa folosesti iod, apa oxigenata, rivanol.
Dupa un timp unghia afectata cade concomitent cu cresterea alteia.

assiris
| assiris a răspuns:

Sa-l convingi sa mearga la medic sau la un cabinet de asistenta medicala pentru a-i curata rana si a-i aplica cele necesare daca tu nu stii ce si cum.

| DenissaDeea a răspuns:

Gasesti la farmacie o alifie pentru problema prietenului tau:si eu am avut problema asta, mia cazut patul pe degete si am luat si o batiae ca nu am fost atenta (asta mai imi lipsea de durere) si mia cazut unghia si mi-a crescut alta la loc si nu am ramas cu nici un semn.

| Delia 75 a răspuns:

Nu e nici problema daca nu vrea sa mearga la medic.Eu am aceeasi problema, mi am prins degetul mare de la mina intr o usa si mi s a inegrit unghia pe loc...acum astept sa creasca ca sa pot avea din nou un deget frumos. Eu am avut noroc, unghia a inceput sa creasca si nu cred ca imi va pica. In cel mai rau caz prietenului tau ii va pica unghia dar nu e nici o problema...va creste alta. Am inteles ca nici nu te ar durea... dar asta nu pot sa stiu sigur. Trebuie sa aiba doar rabdare pina va creste noua unghie.