| aleza3 a întrebat:

Prietenul verisoarei mele a avut o tumoare pe creier. Avuse comportamente anormale, iar cand a fost la medic, a fost diagnosticat cu schizofrenie. A facut injectii pentru asa ceva. I s-a gresit diagnosticul, si dupa ceva vreme s-a aflat de fapt ca avea o tumoare. Acum s-a vindecat, insa verisoara mea este foarte ingrijorata pentru faptul ca a luat acele injectii si ar vrea sa stie daca e influentat de acestea, avand in vedere faptul ca le-a luat degeaba?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Tratamentele pentru boli psihiatrice au efecte pe termen lung doar daca sunt luate multi ani. Asadar, daca a facut tratament o perioada relativ scurta (sub 5 ani), nu are motive de ingrijorare legat de acestea.
Trebuie insa sa ramana in supraveghere emdicala pentru riscurile legate de recidiva tumorii.

| aleza3 explică (pentru Brigaela):

Multumesc mult de tot! Nu stiu daca lucrezi in domeniul medical, dar vad ca te pricepi si indraznesc sa te intreb ce ar putea insemna faptul ca am unghiile de la picioare de un rosu-vanat? Mentionez ca am folosit 2 saptamani Exoderyl pentru o posibila ciuperca si asta nu pe toate unghiile, sa aiba vreo legatura sau care ar putea fi cauza?

| Brigaela a răspuns (pentru aleza3):

Nu imi dai prea multe detalii. Poate iti este frig si ai vasoconstrictie, nu stiu. Sut la fel si atunci cand ai picioarele calde?
Exoderyl se foloseste numai pentru o ciuperca, medicul nu ti l-ar fi recomandat daca nu era sigur. Poate fi si efect al ciupercii.

4 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Depinde ce au fost acele injectii, probabil au fost doar pentru calmare, asa ca in afara de efectele adverse pe care la au acele medicamente nu are ce sa pateasca. Efectele adverse sunt dureri de cap, somnolenta, greturi, de astea, si se opresc odata cu incetarea tratamentului. Sechele pe termen lung nu ar trebui sa fie. Daca mai prezinta simptome noi sa mearga oricum la medic. Dar astea ar putea fi si din alte cauze, nu neaparat din cauza medicatiei.
Sanatate.

| aleza3 explică (pentru CuriousStuff):

Multumesc mult de tot pentru raspuns, sanatate!