| xara27 a întrebat:

Prima data mi.a venit menstruatia pe la jumatatea lunii dar de o luna jumatate nu mi.a mai venit. Mentionez ca am 13 ani si nu am avut pana acum niciodata contact sexual ce ar trebui sa fac? Sunt bolnava sau ceva? FUNDA CELUI MAI BUN SI RAPID RASPUNS!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lyy a răspuns:

Nu,nu esti bolnava, stai linistita.E normal sa iti intarzie menstruatia.Si eu am 13 ani.Mie prima data mi-a venit acum 2 ani, prin luna iulie, apoi nu mi-a venit 3 luni.E normal ca primele menstruatii sa intarzie.Nu iti fa grija, va veni.
Toate cele bune! happy

3 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Nu ai nimic, stai calma si linistita, asa se intampla la inceput, sunt deraglari hormonale si sunt normale
Dar pentru linistea ta, poti discuta cu mama ta, mai ales ca nu ai de ce sa iti fie teama, ai zis ca inca nu ti-ai inceput viata sexuala, bravo si felicitarihappy
O seara frumoasa sa aihappy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat în ce lună/an ai avut prima menstruaţie...
Oricum, bănuiesc că eşti în primul an de CM happy

În acest caz, NU ai motive de îngrijorarewinking

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Toate cele bune.

| HelloKittyscoala123 a răspuns:

Nu te ingrijora. Poate fi o dereglare hormonala. Am 13 ani-inca nu s-a „stabilit". Daca luna viitoare nu iti vine... mergi la medic. http://fara-avort.ro/de_ce_nu-mi_vine_ciclul_menstrual-a70.html