| popamalia355 a întrebat:

Probabil este o întrebare cam stupida, dar totuși acest subiect/ întâmplare m-a pus pe gânduri.
Am avut o mica rana sau nu pot sa-i spun așa, mi-am smuls pielița de la unghie după care am mers la salon la unghii, doamna respectiva mi-a tăiat curiculele și când a ajuns la acel deget...cu probleme... a încercat și acolo, nu sunt sigura dacă era sterilizata foarfeca, nici nu mi-a curs sange, doar eram rosie. când am ajuns acasa m-am făcut cu spirt. Este vreun risc de hepatita c?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Nu stiu la ce fel de salon te-ai dus. Daca e unul mare, gen in centrul orasului, se poate sa se curete foarte bine alea inainte. Dar cu siguranta nu esti prima care se duce sa isi taie cuticulele, eu nu am auzit sau nu am citit pana acum ca cineva sa se infecteze de la o manichiura, probabil ca nu se face asa usor, sanse exista dar sunt foarte mici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e nici un risc.Hepatita nu se ia asa usor, printr-o unghie.O sa dispara curand acea usoara iritare, va trece de la sine.