| ionut0032 a întrebat:

Problema pe care o voi descrie este una legata de somn, si o postez in speranta ca va fi vazuta de cineva care a trecut printr-o situatie similara.
Inca de mic adormeam destul de greu noaptea, iar ziua nu prea dormeam, insa problema mea s-a accentuat cand am inceput liceul, pentru ca stau la camin si sunt o persoana care nu poate dormi auzind sforaituri, zgomote, alarme ale colegilor sunand fara oprire la 5 dimineata, vazand lumina etc. Mi se intampla mai mereu sa adorm tarziu, si sa ma trezesc poate mai devreme decat voiam, sau sa fiu pur si simplu complet obosit toata ziua. Totusi, apogeul problemei mele l-am atins anul asta (clasa a 11-a), intr-o noapte cand, din cauza unei stari de rau fizic n-am putut dormi toata noaptea. De atunci, timp de vreo 2 saptamani ceva imi spunea ca o sa stau treaz iar toata noaptea, lucru care se si intampla, daca nu dormeam maxim 2-3 ore, si alea agitate... De atunci (iarna) si pana la finalul anului scolar, situatia a devenit ceva mai suportabila, iar in week-end-uri, acasa, dormeam bine. In schimb, de cand a inceput vacanta, starea aceea am inceput sa o traiesc si acasa.
Cum ma pun in pat incep sa tremur si sa-mi aud bataile inimii, lucru care ma nelinisteste din ce in ce mai mult. Simt ca am uitat cum sa dorm, ca nu sunt capabil psihic de asta, si ca o mai pot realiza doar cu ajutor extern (o minune divina, un psiholog etc.)
Statul in pat in loc sa-mi dea o stare de relaxare, imi accentueaza senzatia de oboseala.
Acest lucru, totusi, nu mi se intampla daca ma pun ziua in pat, fara gandul de a ma culca. Pur si simplu daca sunt in mijlocul a altceva si nu-mi pun in gand sa trag un pui de somn ci sa scap un pic de acea activitate, incep sa ma linistesc. Pe cand daca vreau sa dorm dupa masa, simptomele sunt cam aceleasi cu ale somnului nocturn.
Desi ma indoiesc sa gasesc rezolvare aici, iti multumesc daca totusi mi-ai citit povestea pana la capat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este mai mult de ordin psihologic, in camin incarca sa pui dopuri in urechi, si dormi deodata cu colegii de camera

| teo530 a răspuns:

Vorbeste intai cu un medic poate corpul tau vrea sa-ti atraga atentia asupra ceva poate ai o boala sau lipsa de magneziu sau vitamine si din cauza lor sa ai mereu starea de oboseala si greutatea de a adormi. Daca nu incearca un psiholog. Succes!

| Vioreldb a răspuns:

Aceeasi problema o am si eu.
Ma trezesc de la 3 4 in fiecare zi si locuiesc la tara unde este mai multa liniste.Degeaba.
Am incercat si pe la psihologi si cu pastile si tot degeaba.
Eu cred ca este un atac de panica care provine de la stres, griji.
Eu fumez si beau cafea care mai ma ajuta sa trec peste.
Singur am sa ma duc la munte cateva zile sa-mi pun ordine in ganduri.
Plimbarile la munte si rugaciunile catre Dumnezeu sunt cele mai folositoare.
Avem nevoie de liniste sufleteasca si de comuniune cu Cel care ne-a creat.
Bafta!