În general nu ar trebui ca problemele dentare sa se mosteneasca dar bunaoara paradentoza, bolile care afecteaza structura dintilor pot fi ereditare.
Problemele dentare nu se mostenesc, dar se poate mostenii lipsa de calciu, si de acolo sa apara si problemele dentare, carii, dinti cazuti etc.
Nu! Eu din contra as fi dorit sa mostenesc pe tatal meu care la 70 de ani nu are decat o mica carie.Conteaza mult alimentatia si ingrijirea lor.
Cand mama e gravida si are probleme cu, cariile, da. se mostenesc intr-un oarecare fel.numai ca in romania este o problema nationala si nimeni nu face nimic pentru a studia efectele apei, a mancarii si a cernobalului.nu este vorba de igiena, deja in romania nu este vorba de asta.mancare afoarte acida(bulionul si mancarea calita cu ceapa si rosii)tipica romaniei, plus apa foarte tare farama smaltul dintilor. tinerii de 20 si ceva deja au ramas fara dinti, au o structura osasa foarte debilitata si efectiv se rup, nu mai au timp sa se carie si sa se ajunga la un "curs normal". se rup din gingie sau in bucatele mici.in romania e tipca caria interna, adica din interior in spre afara si asta face ca reconstituirea dintilor in multe cazuri sa fie imposibila si se trece la implant sau la punti dentare.ai grija ce mananci, igiena corespunzatoare, perseverenta(mergi de cateva ori pe an la dentist )si daca ai probleme mari trebuie sa-ti faci o analiza de saliva pentru a vedea daca sucurile gastrice iti ajung in cavitatea bucala pe timpul noptii.
Buna, poate ca nu se mostenesc, dar totusi au ceva legatura, pentru ca de multe ori copii au dintii asemanatori cu ai parintilor, nu stiu dar cred ca se poate mostenii, bine ca conteaza mult igiena dentara, dar sa stii ca se poate sa fie si mostenire...
Exista predispozitie genetica pentru anumite afectiuni. Un exemplu clar e in cazul cariilor: exista persoane care se spala pe dinti o data pe saptamana, dar care au dinti mai sanatosi decat persoane care se spala zilnic (de la medic stomatolog citare).
E evident ca si ingrijirea lor are un rol important.
Naze întreabă:
alma200033 întreabă: