| Contrast a întrebat:

"Procesul de vindecare al organismului de efectele tutunului incepe dupa numai 20 minute de la renuntare si dureaza pana la 15 ani. Dvs. cand va incumetati sa spuneti STOP TUTUN?"
http://www.sfatulmedicului.ro/......anism_7263

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| katala a răspuns:

Inca mai fumez desi am incercat de mai multe ori sa ma las. intrebarea ta ma pune din nou pe ganduri asa ca o consider folositoare. Multumesc!

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu sunt fumătoare.
Pa, pa.

| Zenithf a răspuns:

Eu am fumat de vreo 3 ori in viata, bine ca de mine nu s-a prins.
Domnul sa te ajute sa poti zice nu si sa te tina pe linie

| Contrast explică:

laughing Zenithf, multumesc pentru urare dar eu nu fumez! Mi s-a parut interesant articolul, si m-am gandit ca poate va fi benefic si pentru altii!
O zi frumoasa tuturor!

| Contrast explică:

Katala, ma bucur ca iti este de folos, sper din tot sufletul sa reusesti sa faci schimbari in bine pentru sanatate ta, eu am vazut cum arata un creier al unui fumator de cativa ani de zile, nu mai vorbesc de plamani sau alte organe interne, si m-am ingrozit, pentru mine a fost momentul decizional, eu am fost fumator de 3 pachete/zi timp de 10 ani de zile, nu m-ai fumez de cativa ani buni, dar cu toate acestea as fi preferat sa n-o fi facut niciodata!

| sorinake a răspuns:

Eu am 10 luni de cand nu mai fumez. am fost fumator inrait in trecut. ~1 pachet pe zi timp de cel putin 15 ani. Cand m-am lasat de fumat nu erau "probleme" cu pretul tigarilor. M-am lasat pentru ca trebuia sao fac si m-am pregatit psihic alte cateva luni bune inainte de a o face.
Acum aud persoane care se lasa de fumat pentru ca sunt prea scumpe tigarile ori daca inainte de scumpire le spuneai sa se lase cu siguranta ar fi raspuns ca nu pot, ca e foarte greu, ca e un viciu... Si totusi, acum cand sunt prea scumpe pot sa nu mai fumeze. Unde este vointa? Pana la urma e bine si asa dar daca s-ar ieftini acum iar ar creste numarul fumatorilor.

| simioncluj a răspuns:

Se poate renunta la fumat fara mari probleme, sa stiti ca este usor sa te lasi de fumat indiferent de numarul de tigari care le fumati pe zi si de perioada mare sau mica de cand sunteti fumatori. Trebuie doar sa vreti cu adevarat sa va lasati de fumat! Eu sunt nefumator, spun acest lucru cu mandrie, chiar daca am fumat peste 20 tigari pe zi in ultima perioada. Daca mental va stabiliti clar sa va lasati de fumat ve-ti reusii fara sa suferiti prea mult, totul este sa va controlati mental, dependenta de drogul numit nicotina trece repede, in doar cateva zile nu ve-ti mai simti dorinta de a da nicotina corpului. Trebuie sa va impuneti in minte ca nu ve-ti mai fuma niciodata si sa credeti cu adevarat acest lucru. Nu va trebui sa renuntati la niciun obicei (ex. bautul cafelei) care il aveati pana acum, totul trebuie sa fie ca si pana acum, doar ca tigarile nu vor mai avea ce cauta in activitatile dvs. Ve-ti vedea ca este usor sa va lasati de fumat, voi va ve-ti controla mental pe voi, nu tigarile! Eu am renuntat total la fumat si fiecare zi care trece este un motiv de bucurie, a mai trecut o zi fara drog, asta imi da forta pentru ziua urmatoare si asa mai departe. Ma gindesc la fumat de multe ori pe zi, dar atat, este mai bine sa te gandesti la fumat fara sa fumezi. Inca o chestie mentala pe care eu am aplicat-o. Nu am privit lasatul de fumat ca un sacrificiu, fiindca acest lucru nu reprezinta un sacrificiu, sa nu fumezi este un lucru evident si normal. Nu am luat medicamente de subtituire a nicotinei desi le aveam in permenenta la mine (Nicoret si plasturi), asta ma ajutat mental sa trec usor, stiind ca pot apela oricand la aceste ajutoare, dar in niciun caz nu imi voi aprinde o tigare, am stabilit clar ca nu voi mai fuma niciodata. Asa cum am spus drogul nicotina nu are actiune grea si de lunga durata asupra celui care vrea sa renunte cu adevarat la fumat total. Pot sa va spun ca timp de 3 zile, de la renuntarea la fumat, am pastrat la mine ultimul pachet de tigari impreuna cu bricheta fara sa ma atind de ele, si acest lucru ma ajutat cumva, eram linistit stiind ca daca doamne fereste ma apuca "damblaua" am la mine tigarile pe care pot sa le simt, sa le vad si atat, am stabilit clar ca nu mai sunt fumator! Acum ma simt bine, sunt nefumator, adica sunt un om normal. Da asa este sunt un om normal, pana acum nu faceam lucruri normale, fumam si deci pot spune linistit ca nu eram normal. Credeti ca este normal sa ne drogam zi de zi cu nicotina? Credeti ca este normal sa cheltuim o gramada de bani pe ceva care ne pune viata in pericol? Este normal sa platim bani multi ca sa putem facem diferite forme de cancer si sa ne scurtam durata de viata? Este normal sa nu mai simtim gustul bun al mancarii s-au a bauturi? Stiu ca toti ve-ti raspunde invariabil NU! Atunci? Nu ve-ti face nicun sacrificiu ca va lasati de fumat, aduceti lucrurile la normal. STOP DROGARII ZILNICE CU NICOTINA!

Întrebări similare