| Nancy a întrebat:

Proteinele afecteaza sanatatea? sau au vreo reactie negativa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| DexterKill a răspuns:

Daca inca ai 14 ani mai putin de 60 de kg si 1 70 iti zic eu ca iti afecteaza foarte mult, doarece nu te-ai dezvoltat complet. Dar daca esti dezvoltat si ai testosteronul crescut singurul efect secundar vor fi gazele.

| TheBlueWolf a răspuns:

Proteina este termenul unui element nutritional prietene, asa ca din potriva iti confera PROTEINELE necesare corpului pentru a se mentine sanatos. Daca vrei sfaturi pentru sanatate iti recomand ce fac si eu:In fiecare saptamana alerg herastraul de 5 ori consecutiv, fac exercitii fizice zilnic (nu conteaza de ce natura conteaza sa fie echilibrate) si bineinteles o alimentatie ce contine salata, carne (intr-o oarecare masura) si ceva usor. Dimineata spre exemplu mananc cel mai bine si apoi raresc spre pranz si mai ales cina.Iti recomand sa faci la fel deoarece eu unul nu cunosc termenul raceala, sper ca am ajutat, toate cele bune!

| theodormihai a răspuns:

Proteinele se gasesc in special in alimente de origine animala - carne, lactate, oua - dar si in cele de origine vegetala - cereale, oleaginoase etc... Proteinele sunt naturale in mare parte, dar cele care se iau sub forma de medicament, etc. sunt obtinute chimic, deci raspunsurile la intrebarea ta ar fi da pentru artificiale si nu pentru naturale

| Zenithf a răspuns:

Proteinele sunt necesare pentru buna-functionare a organismului. Ele sunt alcatuite din 22 aminoacizi din care 8 sau 9 sunt numiti esentiali. Lipsa unui aminoacid esential afecteaza grav sanatatea.
Pe de alta parte, consumul exagerat de proteine duce (prin metabolizarea excesului) la formarea acidului uric si altor substante, care daca nu sunt eliminate prin rinichi se depun in diverse parti din corp, cauzeaza formarea de calculi.