| arrriadna a întrebat:

Pt oricine are strungareata: Cum e strungareata?! Pielita aia de pe partea interioara a buzei superioare se "duce pana intre dinti"?
Am observat "chestia" asta la fi-mea azi, fiindca s-a ranitcu unghia acolo. Din cate stiu trebuia sa fie un spatiu mai mare intre pielita si dintisori (sa se vada toata gingia superioara in splendoarea ei), dar nici strungarete n-am vazut decat la mama, una minuscula si s-o dezgrop ca sa vad cum arata strungareata ei cre' ca n-am sanse laughing)) (da, stiu, gluma morbida).
Deci?! Cum trebuie sa fie?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Prin strungareata se intelege o mica distanta, un mic spatiu intre cei doi dinti centrali.Se spune ca oamenii cu strungareata(sau strunga) sunt mai simpatici, au carisma.Vezi actorul Omar Sherif.

| arrriadna explică:

Salut. Stiu "definitia strungaretei" si va multumesc ca ati scris-o. Dar nu ma ajuta, adica. atatea detalii am gasit si eu pe net.
@ arcadia: La fi-mea, frenul se opreste "intre dinti" (la propriu!). Pana pe 15-16 apr, cand ajungem la pediatru, imi fac o serie intreaga de ganduri...
@ anonim: fara sa te "taie" nimeni? asa, de la sine?

| arrriadna explică:

@anonim 2: Mai, cica "da, se taie" pana la urma. Din cate am vb cu pediatra, momentul inciziei ar fi inainte sa se schimbe dentitia de lapte cu cea definitiva, si asta doar daca tin mortis. La momentul acela o voi intreba pe fi-mea cum prefera. E gura ei, pana la urma. Poate va dori sa fie "a special girl" sau poate ca nu. Alegerea ei.
In orice caz nu este o "problema", pentru ca nu afecteaza cu nimic starea de sanatate a copilului.

| morenaRox a răspuns:

Strungareata sau diastema interincisiva se caracterizeaza prin existenta unui spatiu uneori de dimensiuni destul de mari intre cei doi incisivi centrali superiori (sau uneori chiar intre cei doi incisivi centrali inferiori). E vorba de spatiul intre 2 dinti tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu n-am inteles foarte bine la ce te referi. Strungareata este numita distanta dintre incisivii centrali, distanta mai mare la unele persoane, iar pielita despre care vorbesti este frenul si nu are legatura cu strungareata, pentru frenul ca se termina la ceva distanta de, cred ca periost se numeste, in fine, la distanta de dinte!
Revino cu detalii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am avut asa ceva dar s-a scurtat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@arrriadna, nu cred ca e cazul sa iti faci probleme daca nu o deranjeaza si nici nu e inestetic, poate asa este structura ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si fetitei mele i a aparut asa ceva dar eu m am speriat de moarte...cica trebuie taiata?