Daca ii scoti pe aia de vedere si-ti pui ochelari de soare fara dioptrii si foarte inchisi la culoare clar iti dauneaza, ca nu mai vezi pe unde mergi si risti sa-ti rupi gatul
si acum foarte serios, exista si un adevar in ce spui tu, nu este indicat sa se foloseasca ochelari de soare simpli, fara dioptrii, de catre persoane cu miopie in special, cu dioptrii mari, care eventual mai si conduc, tocmai pentru li se reduce si mai mult capacitatea de vedere si pot aparea accidente serioase.
pentru tine depinde ce problema ai, ar trebui sa aiba si ochelarii de soare dioptrii, iar gradul de colorare sa fie eventual indicat de un medic. exista si lentile de vedere heliomate, adica la intuneric/umbra sunt aproape albe iar la soare se inchid singure pina aproape de negru, care pot fi folosite de catre persoanele cu probleme de vedere tocmai sa nu-si scoata niste ochelari si sa-si pun altii. si pe soare puternic este chiar indicat sa se poarte ochelari de soare, nu doar din cauza razelor UV ci si din cauza luminii foarte puternice care si ea poate afecta ochiul/vederea.
Eu zic ca poti sa i porti vara.eu port si totusi am probleme mai mari, acum depinde si ce ai...
Da este clar indicat sa porti ochelari de soare care iti ofera o protectie inpotriva razelor UV care sunt foarte daunatoare.
Serios acum ce idiot ar spune ca ochelarii de soare iti dauneaza daca porti ochelari
Aicilef întreabă:
anoooonimm77 întreabă: