| Radandam a întrebat:

Radiază mult o radiografie pulmonară? Cate radiații în msv are? E mult?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Aparatele sunt concepute să expună corpul la o doză foarte mică de radiații, cei care se îngrijorează se pot lua de mână cu cei care cred că covid nu există.

| Yuoia a răspuns:

Infim mai putin decat dispozitivul de pe care ne scrii.

| Yuoia a răspuns (pentru Yuoia):

"Cate radiații în msv are?"
Mai ia in calcul si timpul petrecut. Acolo stai cateva secunde. La telefon sau tableta, pc, se acumuleaza in timp si rezulta mai multe.

| Drimmero a răspuns (pentru Yuoia):

Nici telefoanele sau oricare din gadgeturi nu radiaza asa cum crede lumea, sunt norme europene care trebuie respectate, cel putin modelele noi radiaza la fel de infim precum o singura radiografie si numai atunci cand stai cu ele la ureche, cele care radiaza mai mult decat trebuie sunt scoase de pe piata.

| Yuoia a răspuns (pentru Drimmero):

Eu am facut leucemie exact de la pc. La locul de munca.
Am scapat doar pentru ca am stiut din timp care e cauza si nu am crezut ce spui tu. Iar tratamentul l-am inceput rapid.
De unde mitul asta ca numai daca sunt tinute la ureche, radiaza?

Imi pare rau sa aud asta, foarte bine ca ai trecut de asa boala cumplita dar nu cred ca aia a fost cauza...cu tot respectul. Bine, daca vorbim de acum ani de zile cand erau monitoarele cu tub as mai zice dar chiar si asa mi-ar fi greu sa cred ca aia e cauza, cancerul nu are cauze batute in cuie, pot fi cumul de cauze, pot fi cauze pe care nici nu le banuiesti sau pur si simplu il faci din ghinion...eu n-am auzit in viata mea sa faci leucemie de la calculator, era luat din Cernobîl sau ce avea ala de degaja asa multe radiatii?

Ba fix de la 30 de ani de calculator. Iar in ultimii ani, 12 ore pe zi.
Vezi ca te contrazici cu Cernobalul si... telefonul la ureche.
Da, de la Cernobal au fost persoane cu diferite forme de cancer. Stiu personal pe un profesor a carei sotie (nu o cunosc) medic, a avut o chestie la care nici colegii ei nu-i dadeau de cap: ii ieseau ochii din orbite. Abia la Bucuresti la nu stiu ce institut s-a depistat. Si asta, abia dupa ce toti au fost de acord ca radiatiile de la Cernobal ne-au afectat. Copii din zona Moldovei (Moldova noastra, nu Basarabia) s-au nascut cu malformatii atat interne cat si externe.
In concluzie, toate aceste radiatii ne afecteaza. Mai ales cand se acumuleaza in timp. Mai ales!

Ti-a zis tie medicul ca leucemia a fost declansata de la Pc? oho ce medic, pai ar trebui sa stie secretul tratarii cancerului daca stie cauza pentru ca majoritatea nu isi dau seama de unde pleaca iar al tau a zis ca de la Pc a plecat...m-ai socat de 2 ori azi, o data ca ai avut boala si a 2-a oara sa aud din ce cauza, nu pot sa rad ca ai trecut printr-o boala foarte serioasa. Gadgeturile actuale sunt atat de moderne incat cumulul de radiatii in timp va fi atat de infim, lumea e paranoica si inca cred ca astea sunt ca acum 30-40 de ani cand erau cat o camera si radiau cat un reactor. Crezi ca telefoanele de acum sunt la fel precum caramizile Nokia? ca alea radiaua, crezi ca PC-urile/laptopurile de acum sunt masinariile de ieri? Si da, un telefon radiaza (chiar si intr-o doza foarte mica) doar atunci cand le tii aproape de cap, la ureche ( e si logic), doar nu ai vrea sa te radiezi cand le tii la distanta, sa nu o dam in teoria conspiratiilor totusi, lumea care citeste pe aici mai si crede daca nu sunt informati corect si uite asa bagati frica in oameni degeaba. Cernobil e altceva, acolo a fost afectat un reactor cu toate nenorocirile nucleare, e alta mancare de peste, nu poti compara cu ce face un amarat de telefon ))) nici macar dupa ce au trecut atatia ani de la incident unde s-a mai diminuat nivelul radiatiilor.

In concluzie, bine ca te-ai tratat, cauza nu mai conteaza care a fost ci faptul ca esti ok acum.

Cind esti ata de naiv, nu-ti mai pot raspunde.
Apropo, nu esti pe la Chivuta, sa te rogi de niste minte? Ca sanatate ai.

Auzi, dar de ce mai raspunzi de pe un gadget daca astea 'dau' leucemie? Lasa-ne pe noi astia care suntem naivi sa ne transformam propria locuinta in Prîpeat doar pentru ca folosim un PC, un telefon. Nu esti si cu barfa aia ca 5G se baga in vaccin?