| unnumeblablahahdnsbnsns a întrebat:

Raspundeti urgent! Am purtat azi niste pantofi care m-au ros la calcai in spate. Acum s-a facut un fel de puroi, are un fel de gri, aproximativ 1 cm lungime si cred ca 0.2 latime, cand il ating cu degetul doare, dar este o durere suportabila, de asemenea este lipicios. Acum, intrebarea mea este daca sa il sparg, sau il las asa? Ce sa fac?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ududec_Constantin_1998 a răspuns:

Ai facut o basica, stai calm! Va trece curand! am patit si eu happy

5 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Ar fi bine sa o spargi, ajuta mult vindecarea
DAR, apoi ar trebui sa cureti pielea de deasupra (ce acopera lichidul), eventual cu o unghiera foarte curata, atentie DOARE RAU, apoi sa o cureti cu apa oxigenata si cu betadina sau iod... daca pui alcool sanitar o sa usture de o sa inebunesti!

din experienta mea personala, plasturele e o idee proasta, pentru ca v-a mentine zona umeda si reface puroiul, si se vindeca de 5 ori mai lent, optim ar fi sa nu acoperi zona deloc, nici macar cu o soseta, si sa porti papuci, rana se v-a usca si va face coaja, iar oricum pantofi sau altceva care sa frece zona nu o sa poti purta prea curand

| acerr a răspuns:

Daca spargi va curge apa, apoi pune o alifie si un plasture.

| Ududec_Constantin_1998 a răspuns:

Daca o spargi acum va curge apa si te va ustura! Sterge locul respectiv, pune ti un plasture si o sa-ti treaca cat de curand...

| Compions a răspuns:

Dai cu betadina sa dezinfectezi. Usor cu o forfecuta incerci sa tai toata basica, deorece daca o lasi o sa sape. Dupa aceea dai cu betadina si o lasi asa sa se usuce. In caz ca vrei sa iesi sa te incalti pune un plasture. Daca stai in casa ok ar fi sa o lasi sa respire