| Laura_4273 a întrebat:

Recent am fost la oftamolog si mi-a spus ca din cauza problemelor de vedere am voie la computer doar 30 minute pe zi. Mi se pare cam putin. Voi cum credeti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E bine sa asculti medicul, Poti face atatea lucruri in timpul liber incat calculatorul nu e chiar asa de important. Mai greu e daca lucrezi undeva unde ai nevoie de calculator.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Iti convine sau nu trebuie sa respecti recomandarile medicului daca vrei sa nu ai probleme mai tarziu.

| anka a răspuns:

Gandeste-te ca daca se agraveaza problemele de vedere vei avea mai putin timp voie la calculator. Asa iti convine?

| doctoru a răspuns:

Vb cu oftalmologul si intreaba-l daca e ok sa iti cumperi un ecran de protectie pentu monitor. in unele problema medicale poate creste timpul in care ai voie la calculator. ce ai la ochi? iti voi spune daca ajuta sau nu cumpararea ecranului de protectie.

| constantyna a răspuns:

Are dreptate oftalmologul, stiu pe cineva care a ajuns sa-si schimbe ochelarii cu altii mai tari din 6 in 6 luni, dar acea persoana este auditor financiar, il obliga meseria sa stea la calculator! Pe tine nu te obliga nimeni sa stai la calculator(fa-ti un plan cu ce vrei si nu sta in plus, caci sanatatea, daca o pierzi, nu o mai recapeti niciodata cum a fost!)

| ☆ Danny☆ a răspuns:

Dacaasa ti s-a zis respecta regula. Mie nu mi s-ar parea mult.Gandindu-ma ca voi purta ochelari. Ii uras.Si cred ca si tu ai fi la fel. Daca totusi mai rapesti 5-10 minute nu-i nimic. Dar cu siguranta nu ti ar face bine sa stai mai mult... Te pup!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Pe lângă recomandarea dată de medic, consumă și morcovi cruzi, ajută foarte mult la vedere, în special cea nocturnă.
Este benefic și pentru piele, este o sursă de beta-caroten.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foloseste si un ecran special pentru calculator si neaparat lentilele ochelarilor , daca porti asa ceva , sa aiba protectie pentru calculator.
In 30 de minute iti poti rezova curiozitatile /lectiile la calculator , daca esti eficienta.
Afinele sunt bune pentru vedere , consuma-le sub orice forma le gasesti (sirop , dulceata , crude, uscate ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foloseste si un ecran special pentru calculator si neaparat lentilele ochelarilor, daca porti asa ceva, sa aiba protectie pentru calculator.
In 30 de minute iti poti rezova curiozitatile /lectiile la calculator, daca esti eficienta.
Afinele sunt bune pentru vedere, consuma-le sub orice forma le gasesti (sirop, dulceata, crude, uscate ).

| Lumynyzza a răspuns:

Da asa e... daca ai calculator cu plasma poti sta mai mult